Maastricht UMC+ organiseert Week van de Chronisch Zieken

Array

chronisch-ziekIn de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 november besteedt Maastricht UMC+ extra aandacht aan chronische ziekten. Elke dag zullen er enkele informatiestands in de Serrehal van het ziekenhuis staan, met wisselende thema’s. Daarnaast worden er een aantal lezingen georganiseerd. Aanmelden is niet nodig.

De Week van de Chronisch Zieken is een jaarlijks terugkerend, landelijk evenement dat dit jaar voor de 17e keer wordt georganiseerd. Er is dan speciaal aandacht voor  zorg en participatie van chronisch zieken, mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Ook Maastricht UMC+ heeft in de themaweek speciaal aandacht voor chronisch zieken. Dit houdt in dat er elke dag informatiestands staan in de Serrehal van het ziekenhuis, met wisselende thema’s. Zo staat op maandag reuma in de schijnwerpers en staat dinsdag geheel in het teken van de ouderengeneeskunde. Onlangs kreeg het ziekenhuis nog het predicaat ‘Senior Friendly Hospital’. Donderdag is het Werelddiabetesdag en is het thema als vanzelfsprekend diabetes.  Eén van de stands zal dan worden bemand door onderzoekers van de Maastricht Studie. De overige dagen gaat het om chronische longziekten (woensdag) en chronische darmziekten (vrijdag).

Tijdens de themaweek krijgen patiënten, bezoekers en medewerkers van Maastricht UMC+ krijgen de nodige voorbeelden van wat het ziekenhuis te bieden heeft op het terrein van chronische ziekten. De stands zijn dagelijks te bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van Maastricht UMC+.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen