Provincie: relatie ADRZ en ZorgSaam moet beter

Array

ADRZ-transp1De provincie wil een ‘verbindingsofficier’ aanstellen om de relatie tussen ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen en de ADRZ-ziekenhuizen boven de Westerschelde te verbeteren. Aanleiding hiervoor is de uitbreiding van de behandeldagen op de hartpoli die ziekenhuis ZorgSaam in Middelburg wil realiseren.  Volgens gedeputeerde Van Heukelom blijven de ziekenhuizen elkaar beconcurreren. Dat is volgens Van heukelom slecht voor het vertrouwen dat de patiënten hebben in de ziekenhuizen.

Teleurgesteld
Volgens ZorgSaam is de uitbreiding onder meer nodig omdat veel patiënten aangeven dat ze voor behandeling niet naar het ADRZ willen. In een reactie op de uitbreiding van werkdagen van ZorgSaam stelde de raad van bestuur van het ADRZ ‘zwaar teleurgesteld’ te zijn.

Samenwerking
Vooral omdat de raad van bestuur niet gekend is in de beslissing van ZorgSaam. Het zou niet in het kader van goede samenwerking passen.

Verbindingsofficier
Om de verstoorde relatie te verbeteren wil de provincie een zogenoemde ‘verbindingsofficier’ in het leven roepen. Wie dat is wil Van Heukelom nog niet zeggen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen