Special ontworpen voor mannen met incontinentie

Array

Urine- komt bij van 50 jaar minder vaak voor dan bij vrouwen van dezelfde leeftijd. Hoe ouder men wordt, hoe vaker het voorkomt. Leeftijd is niet de enige oorzaak. Belangrijke oorzaken zijn fysieke en neurologische aandoeningen als een vergrote prostaat, prostaatkanker, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. In mindere mate zijn diabetes, overgewicht en andere risicofactoren hiervan de oorzaak.

Eén op de tien mannen wordt op een bepaald moment geconfronteerd met blaasproblemen.  heeft informatie en nuttig advies verzameld over hoe hiermee om te gaan in het dagelijks leven. TENA heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van bescherming voor mannen met verschillende blaasproblemen.

Het stigma dat verbonden is aan urine-incontinentie, weerhoudt mannen er vaak van medische hulp in te schakelen. Hoewel urine-incontinentie bij mannen minder vaak voorkomt dan bij vrouwen, komt het vaker voor dan men denkt! Mannen van alle leeftijden kunnen er last van hebben.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen