Aanwijzing Multi Maatzorg in Utrecht

Array
Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van VWS een aanwijzing gegeven aan thuiszorginstelling Multi Maatzorg in Utrecht. Multi Maatzorg moet voor 1 december 2013 zorgen voor een goed functionerend management en de zorg professioneel uitvoeren.De IGZ houdt sinds maart 2012 extra toezicht op Multi Maatzorg, mede naar aanleiding van een signaal over de kwaliteit van zorg. Tijdens verschillende bezoeken in 2012 constateerde de inspectie grote risico’s voor de medicatieveiligheid. Toen begin 2013 bleek dat de instelling de medicatieveiligheid onvoldoende had verbeterd, heeft de inspectie in februari voor zes maanden verscherpt toezicht ingesteld. In juli heeft de inspectie de verbeteringen bij Multi Maatzorg getoetst. multi maatzorgTijdens het bezoek werd duidelijk dat het bestuur en management van Multi Maatzorg de organisatie onvoldoende aanstuurde. De medicatieveiligheid was nog steeds niet op orde. Ook bleek dat er een groot personeelsverloop was en werd een risicovolle behandeling uitgevoerd door een niet bevoegde medewerker. De continuïteit van de zorg was niet gegarandeerd omdat de zorg voor een aantal cliënten belegd was bij één medewerker voor wie de waarneming niet was geregeld. Verder constateerde de inspectie dat bij Multi Maatzorg onvoldoende werd geleerd van gemaakte fouten.

Multi Maatzorg dient voor 1 december 2013 een dagelijks functionerende bestuurder en vestigingsmanager te hebben. Daarnaast moet voor het personeel een opleidingsplan worden gemaakt en moet waarneming van medewerkers geregeld zijn. Ook moet Multi Maatzorg meldingen analyseren en omzetten in acties voor verbeteringen.

Mede omdat het de organisatie niet gaat lukken om op tijd aan de voorwaarden van de aanwijzing te voldoen, heeft Multi Maatzorg op 6 november 2013 aan de IGZ laten weten op zeer korte termijn te stoppen met zorgverlening en de cliënten over te dragen aan een andere zorgaanbieder. De inspectie zal toezien op een zorgvuldige overdracht.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen