“Doofpottencultuur” MST

Array

Tom is er niet bepaald trots op dat hij destijds een met een voormalig patiënte van Jansen Steur gesloten zwijgcontract niet heeft tegengehouden. Een voormalig patiënte moest een boete van 15.000 gulden aan het betalen, als ze toch over de kwestie zou praten. ”Mij werd verteld dat ik mijn vingers er beter niet aan kon branden. Ik heb het er daarom maar bij gelaten. Dat was niet flink van mij en nu schaam ik me daar voor”, zo verklaarde Zijlstra tijdens de zitting van het tuchtcollege in zake de kwestie Jansen Steur.
Zijlstra verklaarde voor het tuchtcollege dat, nadat hij Jansen Steur in december 2003 op non-actief had gezet, de toenmalige bestuursvoorzitter Ruud de collega’s van Jansen Steur vroeg diens dossiers over te nemen. Daarbij zou Ramaker hebben gezegd dat de neurologen niet actief op zoek mochten gaan naar foutieve diagnoses en de zaak moesten stilhouden. Zijlstra verklaarde dat hij daar buiten had gestaan, omdat hij op dat moment met vakantie was.

bijeenkomst-300x199Ramaker afwezig
Oud-bestuurder Ruud Ramaker, ook gedaagd voor het tuchtcollege, was niet aanwezig. Ramaker heeft ook geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid zich schriftelijk voor het tuchtcollege te verantwoorden. Ramaker weigerde eerder al zich te verantwoorden voor de commissies Lemstra I en II en voor de commissie Hoekstra. Ramaker verscheen ook pas voor de rechter-commissaris in de strafzaak tegen Jansen Steur na een tweede oproep en nadat gedreigd was hem door de politie van huis te laten halen.

Bron: Drost Letselschade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen