Gratis E-learning en NHG-Standpunt over bevolkingsonderzoek darmkanker

Vandaag ontvangen alle huisartsenpraktijken een gratis internet-PIN over Darmkanker die is geaccrediteerd voor 2 uur. Ook verscheen een voorpublicatie van het NHG-Standpunt Bevolkingsonderzoek Darmkanker.

Ter voorbereiding van het bevolkingsonderzoek darmkanker, dat in 2014 van start gaat, heeft het NHG in samenwerking met onder andere RIVM en screeningsorganisaties verschillende materialen voor de huisartsenpraktijk ontwikkeld. Deze zijn bedoeld om huisartsen en praktijkassistentes te ondersteunen bij de uitvoering en organisatie van dit nieuwe bevolkingsonderzoek.

pindarmkankerIn het decembernummer van Huisarts en Wetenschap verschijnt het NHG-Standpunt Bevolkingsonderzoek darmkanker (pdf). Dit artikel kunt u nu al downloaden.

Komende maanden kunt u nog de volgende materialen verwachten:

  • Begin januari 2014 volgt een informatiepakket met onder andere een NHG-Praktijkhandleiding voor huisarts en assistente, en alle voorbeeldmaterialen van het bevolkingsonderzoek (ontlastingstest, folder, informatiekaart)
  • In het eerste kwartaal van 2014 zijn er regionale geaccrediteerde scholingsbijeenkomsten voor huisartsen en doktersassistenten. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de screeningsorganisaties in samenwerking met NHG, NVDA, WDH’s en LHV-kringen.
  • Via nhg.org kunt u op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen

Bron: NHG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen