Gratis E-learning en NHG-Standpunt over bevolkingsonderzoek darmkanker

0
331
Vandaag ontvangen alle huisartsenpraktijken een gratis internet-PIN over Darmkanker die is geaccrediteerd voor 2 uur. Ook verscheen een voorpublicatie van het NHG-Standpunt Bevolkingsonderzoek Darmkanker.

Ter voorbereiding van het bevolkingsonderzoek darmkanker, dat in 2014 van start gaat, heeft het NHG in samenwerking met onder andere RIVM en screeningsorganisaties verschillende materialen voor de huisartsenpraktijk ontwikkeld. Deze zijn bedoeld om huisartsen en praktijkassistentes te ondersteunen bij de uitvoering en organisatie van dit nieuwe bevolkingsonderzoek.

pindarmkankerIn het decembernummer van Huisarts en Wetenschap verschijnt het NHG-Standpunt Bevolkingsonderzoek darmkanker (pdf). Dit artikel kunt u nu al downloaden.

Komende maanden kunt u nog de volgende materialen verwachten:

  • Begin januari 2014 volgt een informatiepakket met onder andere een NHG-Praktijkhandleiding voor huisarts en assistente, en alle voorbeeldmaterialen van het bevolkingsonderzoek (ontlastingstest, folder, informatiekaart)
  • In het eerste kwartaal van 2014 zijn er regionale geaccrediteerde scholingsbijeenkomsten voor huisartsen en doktersassistenten. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de screeningsorganisaties in samenwerking met NHG, NVDA, WDH’s en LHV-kringen.
  • Via nhg.org kunt u op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen

Bron: NHG