Synthon kondigt voorgenomen reorganisatie R&D-activiteiten voor generieke geneesmiddelen aan

Array

marktwerking-HASynthon maakt bekend dat het bedrijf voornemens is om voor het einde van volgend jaar alle R&D-activiteiten voor haar generieke geneesmiddelen in Nederland te stoppen. Het bedrijf verwacht dat door de ontwikkelingen in de wereldwijde markt voor generieke geneesmiddelen in de loop van 2014 een overcapaciteit in zijn generieke R&D-activiteiten zal ontstaan. De geplande aanpassing is noodzakelijk om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden.

Synthon zal door de trends in de generieke industrie in de komende jaren minder projecten in ontwikkeling kunnen nemen, wat direct leidt tot een overcapaciteit in de generieke R&D-afdeling. De keuze voor de geplande sluiting in Nederland wordt ingegeven door het feit dat hier naast de generieke R&D-afdeling geen infrastructuur voor opschaling en commerciële productie aanwezig is. Dit in tegenstelling tot Synthon’s locaties in Tsjechië en Spanje. De beschikbaarheid van genoemde activiteiten op één locatie is van groot belang om tot een zo efficiënt en effectief mogelijk proces van R&D naar productie te komen.

Het voorgenomen besluit heeft tot gevolg dat er binnen Synthon in Nederland in de loop van 2014 circa 60 arbeidsplaatsen in de generieke tak komen te vervallen. De plannen voorzien in een proces dat zo spoedig mogelijk start met actieve mobiliteitsbevorderende maatregelen met als doel om voor eind 2014 met zo min mogelijk gedwongen ontslagen tot de gewenste organisatie te komen. Door de groei van de activiteiten in Synthon’s biofarmaceutische business unit én in een aantal andere onderdelen van het bedrijf verwacht Synthon in ieder geval een significant aantal mensen te kunnen herplaatsen in haar eigen organisatie. De campus in Nijmegen blijft Synthon’s hoofdvestiging en zal in de komende jaren een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van ons portfolio van nieuwe, innovatieve geneesmiddelen op basis van biotechnologie.

Onze medewerkers zijn vandaag in persoonlijke bijeenkomsten op de hoogte gebracht. Ook de ondernemingsraad en andere belanghebbenden zijn ingelicht. Synthon beseft en betreurt dat deze noodzakelijke plannen grote consequenties hebben voor de betrokken collega’s. Wij zullen hen met grote zorg ondersteunen en ons maximaal inspannen om hen zo goed mogelijk te begeleiden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen