Grote belangstelling voor informatieavond bevolkingsonderzoek darmkanker

Het Havenziekenhuis Rotterdam organiseerde op maandag 18 november een informatiebijeenkomst over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Ruim 140 deelnemers bezochten de avond. Dat het bevolkingsonderzoek en de pilot die nu plaats vindt in de Rotterdamse regio leeft onder de inwoners van de stad blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen: het aantal beschikbare plaatsen werd tweemaal overtroffen.
Daarom worden er in december nog twee extra bijeenkomsten georganiseerd. De deelnemers kregen informatie over het ontstaan van darmkanker, de stappen van het bevolkingsonder-zoek, de test met ontlasting, het inwendig kijkonderzoek in de darmen en een darmoperatie, mocht dat nodig zijn. pindarmkankerHet laatste half uur was vrijgehouden voor vragen aan de artsen en verpleegkundig specialisten en daar werd volop gebruik van gemaakt.
De tweede bijeenkomst op maandag 9 december is vol, maar het Havenziekenhuis maakt deze week op haar website bekend wanneer de derde informatie avond plaats zal vinden.

Bron: Havenziekenhuis Rotterdam

Recente artikelen