Internationale conferentie in India rond verwaarloosde ziektes

Array

Meer dan 200 deelnemers uit 30 landen bespreken verwaarloosde ziektes en gezondheidszorg
Van 20 tot 23 November 2013 organiseren het Institute of Public Health (IPH) uit Bangalore (India) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) een internationale wetenschappelijke conferentie met het thema “Health systems and control of neglected diseases in Asia”. Het 55ste ITG-colloquium is het derde en laatste in een reeks colloquia over onderzoek naar de bestrijding van verwaarloosde infectieziekten, inclusief zoönosen (ziekten die overgaan van dier op mens).

Meer dan 200 wetenschappers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld uit 30 landen – van China tot Uganda en van België tot India – nemen deel aan de conferentie.
ITGVerwaarloosde infectieziekten zijn tropische aandoeningen zoals slaapziekte, buruli ulcus en dengue, die vooral bevolkingsgroepen met een laag inkomen teisteren. Ze komen voor in Afrika, Azië en Amerika en staan vaak in contrast met de drie grote ziekten (hiv-aids, tuberculose en malaria).

Goed werkende gezondheidszorg is belangrijk om infectieziektes onder controle te houden en andersom. Door deze thema’s gezamenlijk te bespreken probeert het colloquium bij te dragen aan een betere verbinding tussen bestrijdingsprogramma’s en nationale gezondheidsstelsels, in India en wereldwijd.

Het jaarlijks colloquium is de belangrijkste wetenschappelijke conferentie van het ITG en wordt om het jaar door een ITG-partner georganiseerd. In meer dan 10 jaar vruchtbare samenwerking hebben het IPH en het ITG belangrijke stappen vooruit gemaakt op het gebied van onderzoek naar gezondheidssystemen. Het colloquium 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door het Belgisch Directie-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG)in Antwerpen, Stichting van Publiek Nut, is een van de belangrijkste instellingen ter wereld voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde (met inbegrip van aids) en de internationale gezondheidszorg. www.itg.be

Bron: ITG

Recente artikelen