Rijnmond ziekenhuizen zetten zwaar in op verbetering infectiepreventie

0
295

Tijdens het symposium En nu handen uit de mouwen! op 21 november 2013 in het Erasmus MC vindt de kick-off plaats van het gelijknamige project waarmee de ziekenhuizen in de regio Rotterdam in 2014 samen aan de slag gaan om ziekenhuisinfecties nog verder terug te dringen. Tijdens het symposium op donderdag 21 november in het Erasmus MC staat verbetering van handhygiëne en kledingvoorschriften centraal.
Samenwerken voor patiëntveiligheid
Het symposium is een initiatief van de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ) en onderstreept de samenwerking in de regio op het gebied van patiëntveiligheid. Bovendien is het de kick-off van het project Handen uit de mouwen, waarbij alle ziekenhuizen vanaf 2014 zwaar inzetten op handhygiëne en het naleven van voorschriften voor infectiepreventie. urineweginfectieDoel is dat alle zorgmedewerkers van de ziekenhuizen zich houden aan de regels voor handhygiëne en dienstkleding. Een onderdeel van het project is dat regelmatig metingen worden gedaan om in de gaten te houden of de  Rijnmond ziekenhuizen genoeg vooruitgang boeken. Het initiatief van de Rijnmond Ziekenhuizen om samen te kiezen voor deze aanpak is uniek in Nederland

De ziekenhuizen sloten al in 2009 een convenant voor samenwerking, met als doel elkaar te helpen en van elkaars ervaringen te leren om zo de zorg nog veiliger te maken voor patiënten.