Rijnmond ziekenhuizen zetten zwaar in op verbetering infectiepreventie

Tijdens het symposium En nu handen uit de mouwen! op 21 november 2013 in het Erasmus MC vindt de kick-off plaats van het gelijknamige project waarmee de ziekenhuizen in de regio Rotterdam in 2014 samen aan de slag gaan om ziekenhuisinfecties nog verder terug te dringen. Tijdens het symposium op donderdag 21 november in het Erasmus MC staat verbetering van handhygiëne en kledingvoorschriften centraal.
Samenwerken voor patiëntveiligheid
Het symposium is een initiatief van de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ) en onderstreept de samenwerking in de regio op het gebied van patiëntveiligheid. Bovendien is het de kick-off van het project Handen uit de mouwen, waarbij alle ziekenhuizen vanaf 2014 zwaar inzetten op handhygiëne en het naleven van voorschriften voor infectiepreventie. urineweginfectieDoel is dat alle zorgmedewerkers van de ziekenhuizen zich houden aan de regels voor handhygiëne en dienstkleding. Een onderdeel van het project is dat regelmatig metingen worden gedaan om in de gaten te houden of de  Rijnmond ziekenhuizen genoeg vooruitgang boeken. Het initiatief van de Rijnmond Ziekenhuizen om samen te kiezen voor deze aanpak is uniek in Nederland

De ziekenhuizen sloten al in 2009 een convenant voor samenwerking, met als doel elkaar te helpen en van elkaars ervaringen te leren om zo de zorg nog veiliger te maken voor patiënten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen