“Robotica in de zorg, bittere noodzaak!”

Array

De komende jaren wordt Nederland geconfronteerd met diverse uitdagingen op het gebied van de gezondheidszorg. Personeelstekorten en de oplopende zorgvraag vragen om acute oplossingen. De inzet van meer Robotica in de zorg zou weleens voor verrassende oplossingen kunnen zorgen.

De inzet van Robotica in de zorg is een van de speerpunten van Health Valley die de bijeenkomst organiseert in nauwe samenwerking met Kennispark Twente en MIRA (Universiteit Twente). ‘In de regio Twente is de kennis van de toepassing van Robotica in de zorg van wereldklasse, daar moeten we gebruik van maken om duurzame verbeteringen in de gezondheidszorg te bewerkstelligen en meer bedrijvigheid rondom dit thema te creëren’ aldus Jan Jonker, directeur Health Valley. intouch_health_robotProfessor Stefano Stramigioli, internationale bekendheid vanuit de Universiteit Twente zal een lezing verzorgen over dit thema. Daarnaast zijn er lezingen van onder andere de firma Demcon en is er aandacht voor de High Tech Health farm.

Op donderdag 28 november organiseert netwerkorganisatie Health Valley een bijeenkomst rondom het thema Robotica in de zorg, Health Valley afslag Twente. De bijeenkomst vindt plaats in de Grolsch Veste van 14.00-17.15 uur. Vast onderdeel van het programma is de investorslounge met diverse spraakmakende jonge ondernemers die financiering zoeken voor hun zorginnovatie. De investorslounge wordt georganiseerd in samenwerking met Meesters van de Toekomst, het business angels netwerk van Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. Aanmelden voor de bijeenkomst is nog mogelijk via www.health-valley.nl
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen