Ziekenhuis en huisartsen werken samen in Leusden

Array

Meander Medisch Centrum gaat samenwerken met de huisartsen in Leusden. De plannen krijgen inmiddels vorm. Er is een geschikte locatie gevonden aan De Mulderij 2 (voormalig bankkantoor) in winkelcentrum De Hamershof. Vanaf begin 2014 kunnen inwoners van Leusden en omgeving in ieder geval terecht voor bloedonderzoek, standaard röntgenfoto en een echo.

Deze plannen zijn in een stroomversnelling gekomen door de verhuizing van Meander Medisch Centrum op 23 december. Voor inwoners van dit deel van de regio Eemland komt het ziekenhuis dan verder weg te liggen. Gezamenlijk ontwikkelen ziekenhuis en Leusdense huisartsen al enige tijd plannen voor de verdere invulling van dit medisch centrum.samenwerking LeusdenWanneer het medisch centrum in De Hamershof precies opengaat, is op dit moment nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk wordt dit eind januari. De verbouwing, om de ruimtes geschikt te maken voor
patiëntenzorg, start eind november.

 

Huisarts Ismene Tchaoussoglou is enthousiast over het initiatief. “Huisartsen staan voor de uitdaging dat er steeds meer zorg in de eerste lijn onder regie van de huisarts zal gaan plaatsvinden. Als Leusdense huisartsen grijpen we de komst van dit centrum aan om onze onderlinge samenwerking te verstevigen. Ook biedt het een kans om nieuwe samenwerkingsvormen met het ziekenhuis en de specialisten te ontwikkelen en verder uit te bouwen.” Martha Peters, manager Radiologie & Nucleaire geneeskunde in Meander Medisch Centrum, sluit daarbij aan: “Het is mooi dat we nu gezamenlijk de eerste concrete stappen gaan zetten, na een periode van verkennen en afstemmen van de verwachtingen. Met als doel de zorg dicht bij de patiënt aan te kunnen bieden.”

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen