Alle premies zorgverzekering 2014 bekend

Array

Deze week zijn de laatste premies bekend geworden van de zorgverzekeringen voor 2014. De premies zijn (flink) gedaald. Daardoor zit je bij je huidige zorgverzekering misschien nog prima, maar kun je ook gaan vergelijken om te kijken of je ergens goedkoper uit bent. Hier vind je een handig overzicht van alle zorgpremies voor 2014.

Grote premieverschillen

De premieverschillen worden in 2014 een stuk groter. Volgens Independer kan er voor een basisverzekering met een standaard eigen risico wel twintig euro premieverschil per maand zijn.

Veranderingen basisverzekering 2014. 

Aan de basisverzekering verandert in 2014 weinig. Hier de belangrijkste zaken:

  • Het eigen risico stijgt licht: van €350,- naar €360,-.
  • Psychologische hulp wordt langer vergoed.
  • De compensatie van het eigen risico voor chronisch zieken vervalt. Dit wordt wellicht wel gecompenseerd op een andere manier.
  • De zorgtoeslag gaat omlaag.

De aanvullende pakketten verzekeringen zullen bij sommige zorgverzekeraars veranderen. Er zijn ook zorgverzekeraars die niet meer alle zorginstellingen vergoeden, maar nog maar met een klein aantal een contract heeft gesloten. Dat is ook iets om goed naar te kijken bij het maken van een vergelijking.

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen