CCMO vernieuwt huisstijl en website

Array

ccmo_grootVanaf nu is de CCMO te herkennen aan een nieuw logo en een nieuwe huisstijl
Na vijftien jaar was de presentatie van de CCMO toe aan een opfrisbeurt. Tegelijkertijd is de website van de CCMO vernieuwd: ccmo.nl heeft een heldere navigatiestructuur, werkt met gebruiksvriendelijke urls en is uitgerust met een goede zoekmachine. Veel informatie is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

De website, www.ccmo.nl, is volledig vernieuwd. Voor vaste bezoekers zal het even wennen zijn: de website ziet er heel anders uit. Ook de navigatiestructuur is gewijzigd. Bovendien is het met de nieuwe zoekmachine niet alleen mogelijk onderwerpen te zoeken, maar ook om deze daadwerkelijk vinden. Op de oude website was dat, vanwege de achterstand in techniek, niet eenvoudig.

Staan op uw website links naar www.ccmo.nl? Houd er dan rekening mee dat de meeste urls zijn veranderd. De e-mailadressen van de CCMO veranderen overigens niet. Ook ToetsingOnline en het CCMO-register blijven voorlopig ongewijzigd.

Nieuw is dat op ccmo.nl de stappenplannen voor onderzoekers zijn vervangen door Help-mij-op-weg. De basis daarvan is vergelijkbaar: de onderzoeker krijgt, via een stroomschema, antwoord op de vraag of zijn studie onder de reikwijdte van de Wet medisch- wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO) valt, wie de toetsende commissie (CCMO of METC) dient te zijn, en, in het geval van geneesmiddelenonderzoek, wie de bevoegde instantie is.

Vanzelfsprekend keren items als het standaardonderzoeksdossier terug op de nieuwe website. Wet- en regelgeving, (gedrags)codes en nieuwsarchief zijn te vinden in de digitale bibliotheek. De teksten voor METC’s en proefpersonen zijn herschreven en aangevuld.
Bij de totstandkoming van ccmo.nl is dankbaar gebruikgemaakt van de kennis van in- en externe testers. Dit laat echter onverlet dat een nieuwe website vrijwel nooit in e?e?n keer perfect is. Feedback is en blijft van harte welkom. De CCMO zal zich blijven inzetten om gebruikers goed van dienst te zijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen