Aandacht voor mondiale gezondheid

Array

derde wereldVice Versa heeft een themanummer uitgebracht over mondiale gezondheid. De thema’s en het gedachtengoed van Wemos komen in dit speciale nummer ook naar voren. De boodschap die uit de verschillende artikelen naar voren komt is dat de realiteit van onderlinge afhankelijkheid in de volksgezondheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid van landen zou moeten zijn.

Anke Tijtsma bepleit in haar column `Daar wordt iedereen beter van’ op pagina 47 een Nederlandse global health-strategie. Remco van der Pas spreekt zich uit over de mondialisering van gezondheidsproblemen in het artikel `Langer leven in een ongezonde wereld’ (pag. 4-7). In het artikel `Big Pharma tussen schouderklopjes en schandalen’ over de farmaceutische industrie en de Access to Medicine Index (pag. 34-37) komt Wemos’ visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen door famaceutische bedrijven aan de orde.

Linda Mans levert een bijdrage aan de discussie over migratie van zorgpersoneel in het artikel ‘Braindrain kost Afrika miljarden’ (pag. 52-53). Tenslotte is Wemos-medewerker Diana Hoeflake geportretteerd in het artikel `De samenhang zien’ op pagina 29.

Lees het themanummer over mondiale gezondheid van Vice Versa.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen