Gilde Healthcare haalt €145 miljoen op voor groeikapitaalfonds

Array

Nieuw fonds richt zich op investeringen in innovatieve bedrijven gespecialiseerd in thuiszorgtechnologie, medische instrumenten, diagnostiek en geneesmiddelenontwikkeling.
UTRECHT /CAMBRIDGE (VS, MA),, 20131126 — Gilde Healthcare, de participatiemaatschappij gespecialiseerd in gezondheidszorg, maakt vandaag bekend €145 miljoen te hebben opgehaald voor zijn trans-Atlantische groeikapitaalfonds, Gilde Healthcare III (GHC III). Het nieuwe fonds richt zich op investeringen in innovatieve bedrijven gespecialiseerd in thuiszorgtechnologie, medische apparatuur, diagnostiek en geneesmiddelenontwikkeling.

Het GHC III fonds is gesloten op de initiële doelstelling, een prestatie van formaat gezien het huidige investeringsklimaat. Het fonds wordt gesteund door een evenwichtige mix van internationale bedrijven en institutionele beleggers, private investeerders, ondernemers en partners van Gilde.

geld-en-zorgDe deelnemers aan GHC III voelen zich met name thuis bij het fonds door Gilde Healthcare’s sterke reputatie op het gebied van waardecreatie, waaronder de recente verkoop van ProFibrix uit Leiden aan het Amerikaanse beursgenoteerde The Medicines Company gevolgd door de beursgang van Conatus Pharmaceuticals aan de Nasdaq.

Het fonds heeft een gespreide investeringsstrategie met een focus op bedrijven die betere zorg(oplossingen) bieden tegen lagere kosten. Daarbij ondersteunt de directe en actieve aanpak van Gilde Healthcare’s investeringsteam, werkzaam aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, de internationale groei van de onderneming waarin het investeert. Per participatie kan de investering oplopen tot €15 miljoen.

Het GHC III fonds is al actief in vier ondernemingen en meer participaties zullen naar verwachting volgen voor het einde van het jaar. De meest recente investering betreft Sapiens, een Nederlands bedrijf dat werkt aan een oplossing voor een betere motoriek van patiënten die lijden aan de ziekte van Parkinson door middel van hersenstimulatie. Verder bestaat de GHC III portfolio uit Inovalabs, dat mobiele zuurstofsystemen op de markt brengt voor patiënten met ademhalingsproblemen, iWalk dat bionische onderbeenprotheses verkoopt en Definiens, leidend in beeldanalyse software voor digitale pathologie. De verwachting is dat GHC III in totaal tot 12 participaties zal realiseren.

Over Gilde Healthcare
Gilde Healthcare (Utrecht en Cambridge, VS) is een internationale participatiemaatschappij gespecialiseerd in gezondheidszorg. De onderneming heeft meer dan €450 miljoen onder beheer verdeeld over vier fondsen. Naast drie fondsen gericht op technologische innovaties heeft Gilde Healthcare een apart fonds gericht op middelgrote dienstverleners in de zorg.
Op www.gildehealthcare.com staat een volledig overzicht van de bedrijven waarin Gilde Healthcare investeert.

Bron: Gilde Healthcare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen