IT keuze voor uitrolbare werkplek van Zorgverzekeraar ONVZ voor het verhogen van de arbeidsproductiviteit en flexibel werken

Array

BRAIN FORCE ontwikkelt uitrolbare werkplek op basis van Office 365 met Windows 8 en Lync
Zorgverzekeraar ONVZ bestaat al 80 jaar. Met het oog op de toekomst wil ONVZ de arbeidsvreugde en –productiviteit verhogen via het programma Energiek Werken. De mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.

De vraag van ONVZ
ONVZ wil met het programma Energiek Werken medewerkers meer keus geven in welk type werk ze waar willen doen. Door ook thuiswerken mogelijk te maken, kunnen zij werk en privé beter op elkaar afstemmen. Daarnaast moet de moderne, snelle en goed functionerende ICT-omgeving bijdragen aan een hogere productiviteit en meer plezier in het werk.

muis-hand-online-elearningDe oplossing
Het hart van de oplossing wordt gevormd door Office 365 met Windows 8 en Lync. Deze software wordt afgenomen uit de cloud en kan met ieder device worden benaderd, waardoor ONVZ Bring Your Own Device ondersteunt. Een groot deel van de medewerkers krijgt daarnaast een laptop waarmee ze zowel thuis als op kantoor kunnen werken. Het beheer van de omgeving gebeurt met System Center Configuration Manager, dat een aanzienlijk deel van de ICT-werkzaamheden automatiseert.

Waarom BRAIN FORCE?
ONVZ heeft gekozen voor BRAIN FORCE als implementatiepartner vanwege de aantoonbare ervaring met soortgelijke projecten en de professionele aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Infrastructure Framework. Dit is een architectuurmodel inclusief ontwerp- en inrichtingsdocumentatie dat het mogelijk maakt om snel een nieuwe ICT-architectuur uit te rollen. Eventuele toekomstige veranderingen in de omgeving kunnen op een voorspelbare manier worden aangebracht. ONVZ had bovendien veel vertrouwen in de projectleider die BRAIN FORCE voorstelde en de bedrijfscultuur van de twee organisaties sluit goed op elkaar aan.

De aanpak
ONVZ wilde graag veel werk in dit traject zelf doen, maar wel met professionele begeleiding. Daarom heeft BRAIN FORCE een projectleider geleverd die samen met enkele collega’s en de IT-beheerders van ONVZ de nieuwe werkplek heeft ontwikkeld. Door deze nauwe samenwerking konden de ICT-medewerkers van ONVZ in het half jaar durende traject veel kennis en ervaring opdoen. De verschillende deeltrajecten startten steeds met een workshop waarin de kaders werden bepaald en de werkwijze werd besproken. Hierdoor wisten de ONVZ-beheerders precies wat er van hen werd verwacht.

Grootste uitdaging
Manager van de IT-afdeling Gerko Baarslag noemt het veranderen van de werkwijze van de IT-afdeling de grootste uitdaging van dit project. Veel taken die voorheen handmatig werden gedaan, zijn met System Center geautomatiseerd. Dat betekent dat het werk van de IT-medewerkers sterk zal veranderen. Zij zullen minder uitvoerend bezig zijn en meer strategisch. “BRAIN FORCE heeft ons hier goed in ondersteund. Zij hebben aan onze medewerkers aan de hand van de best practice laten zien en ervaren wat de voordelen zijn van deze manier van werken.”

Resultaat
In een half jaar tijd heeft BRAIN FORCE een uitrolbare werkplek ontwikkeld, voorzien van Windows 8, die het mogelijk maakt altijd en overal te werken, via een device naar keuze. In nog vier maanden wordt deze werkplek gefaseerd uitgerold en worden de 500 medewerkers van ONVZ getraind in het werken met Windows 8 en Lync. Baarslag: “In een compacte periode van een jaar gaan we van de middeleeuwen op ICT-gebied naar de modernst denkbare situatie. Op een pragmatische manier hebben we in korte tijd een enorme vernieuwing van ons ICT-landschap gerealiseerd.”

“Onze medewerkers hebben straks de beschikking over de modernste werkplek door Office 365 met Windows 8 en Lync. Dat draagt niet alleen bij aan efficiënter werken, maar ook aan meer werkplezier” aldus Gerko Baarslag, manager IT bij ONVZ.

Over BRAIN FORCE
BRAIN FORCE http://www.brainforce.nl is een zakelijke ICT-dienstverlener die organisaties ondersteunt bij het optimaliseren van hun ICT- en Cloud-infrastructuren, met als doelstelling beheerskosten te verlagen en arbeidsproductiviteit te verhogen. Dit wordt gedaan door de ontwikkeling van best practices, effectieve processen en slimme software voor Microsoft-, Citrix- en VMware-omgevingen.
BRAIN FORCE ontwikkelt eigen software in aanvulling op bestaande technologie van marktpartijen. BRAIN FORCE levert klanten, via haar detacheringtak BRAIN MATCH, extra ICT-capaciteit om piekvragen op te vangen.
BRAIN FORCE Holding heeft negen vestigingen in zeven Europese landen en telt momenteel 750 medewerkers. De jaarlijkse omzet bedraagt meer dan 70 miljoen euro en BRAIN FORCE is genoteerd aan de beurs van Wenen

Recente artikelen