Terugkerende oorontsteking bij kinderen

0
642

Je kind heeft last van oorontsteking, maar je twijfelt of het ernstig genoeg is om naar een arts te gaan. Toch wil je je als ouder hierover laten voorlichten. De kinderartsen van het Sint Franciscus Gasthuis informeren belangstellenden tijdens de maandelijkse ouderavond van maandag 9 december 2013 over de veel voorkomende kinderklacht: oorontsteking.

‘Probleemoren’
Kinderarts Nico Hartwig besteedt die avond aandacht aan ‘probleemoren’: terugkerende oorontsteking en looporen bij een kind. Hij vertelt meer over hoe infecties in het oor ontstaan, waarom vooral kinderen er zo’n last van kunnen hebben en wat je er zelf aan kunt doen. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

kind oor artsThema’s in 2014
Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten bespreekt een kinderarts een onderwerp dat op de polikliniek Kindergeneeskunde vaker voorkomt. De thema’s waaraan op de tweede maandag van elke maand in 2014 aandacht aan wordt besteed zijn benauwdheidsklachten, kinderen met hoofdpijn, waarom is een kind zo klein, over zindelijkheid, obstipatie en bedplassen. Kijkt u voor meer informatie over de thema’s op www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

 

Praktische informatie
Ouders, verzorgers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom de avonden bij te wonen om 19.30 uur in het Sint Franciscus Gasthuis. De toegang is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. De avond is óók voor ouders die al met hun kind onder behandeling zijn bij een kinderarts. Er vindt geen consult plaats bij een kind. Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/kindergeneeskunde.

Bron: SFG