Nienke Nieuwenhuizen nieuwe voorzitter Verenso

Array

Vanaf 1 januari 2014 is mevrouw drs. N.M. (Nienke) Nieuwenhuizen de nieuwe voorzitter van Verenso. De benoeming is voor een periode van drie jaar. Zij volgt Mieke Draijer op, die tot het einde van het jaar het voorzitterschap bekleedt.

Nienke Nieuwenhuizen is zelfstandig specialist ouderengeneeskunde en heeft als zodanig veel ervaring opgedaan in verschillende zorginstellingen. Ze combineert dit met haar werk als docent bij de afdeling huisartsgeneeskunde & ouderengeneeskunde van het Vumc. verensoDaarnaast heeft ze onderzoek verricht naar de problemen die huisartsen ervaren in de zorg voor oudere complexe patiënten. Nieuwenhuizen was al sinds 2010 betrokken bij Verenso als lid van de raad van toezicht. Kwaliteit en extramuraal werken waren hierbij haar aandachtsgebieden.

Zoals mevrouw Nieuwenhuizen het ziet: ‘’We hebben een specialisme dat uniek is in de wereld en daar mogen we trots op zijn. Onze kennis moeten we uitdragen en tegelijkertijd verbeteren. Richtlijnontwikkeling en onderzoek zijn daarvoor belangrijke speerpunten. Daarnaast hebben we een maatschappelijke rol te vervullen als het gaat om de zorg voor hen die de frailty voorbij zijn. Die kwetsbaarste groep heeft goede zorg en optimale behandeling nodig die betaalbaar is en voor iedereen bereikbaar blijft. De samenwerking met huisartsen, geriaters, psychiaters, revalidatieartsen, artsen voor verstandelijk gehandicapten, medisch specialisten en paramedici is daarvoor essentieel, maar ook patiëntenorganisaties zouden daarin een belangrijke bijdrage kunnen leveren. We hebben iedereen nodig om de benodigde veranderingen te verwezenlijken. In 2014 gaan we daarom als vereniging bekijken hoe daar samen vorm aan te geven”.

Mevrouw Draijer heeft sinds 2008, eerst in de functie van voorzitter van de raad van toezicht en later als voorzitter van de vereniging, een zeer herkenbare bijdrage aan Verenso geleverd. Door haar waardevolle optreden hebben de vereniging en haar leden zich verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd. Verenso is Mieke Draijer daar zeer dankbaar voor. Verenso is bijzonder verheugd opnieuw een goede kandidaat voor het voorzitterschap gevonden te hebben in de persoon van Nienke Nieuwenhuizen.

Verenso is de vereniging voor specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters. De vereniging heeft als doel de beroepsgroep inhoudelijk te ondersteunen met de ontwikkeling van richtlijnen en handreikingen en de belangen van die beroepsgroep te behartigen.

Bron: Verenso

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen