Weer Pluim voor vruchtbaarheidskliniek LUMC

Array

LUMC-200x194De fertiliteitskliniek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft voor de tweede keer een Pluim gekregen van Freya. Deze patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek kent pluimen toe aan klinieken met goede fertiliteitszorg. 42 van de 92 klinieken hebben een pluim toegekend gekregen.

In 2013 heeft Freya de kwaliteitscriteria aangescherpt. Zo zijn er nieuwe eisen gesteld aan de samenstelling van het behandelteam en aan het aantal vruchtbaarheidsbehandelingen dat een kliniek per jaar minimaal zou moeten uitvoeren. Het LUMC krijgt een 8.45 als rapportcijfer van de patiënt en staat op de 3de plaats in de monitor.
Persoonlijke aandacht voor patiënt
Dr. Lucette van der Westerlaken is coördinator van de IVF-kliniek van het LUMC. Zij is blij en trots op deze waardering die hieruit spreekt voor de inzet van het team. “Patiënten roemen vooral onze kleinschaligheid. Doordat wij een relatief kleine kliniek zijn, kunnen wij veel persoonlijke aandacht geven. Patiënten zijn bij ons geen nummer.”

De uitreiking van de Pluimen ging gepaard met de lancering van de Monitor Fertiliteitszorg. Hiermee wil Freya de fertiliteitszorg in Nederland op transparante wijze in kaart brengen. Deze monitor moet de patiënt in staat stellen een goed doordachte keuze te maken tussen verschillende behandelcentra.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen