6 jaar onvoorwaardelijk voor ex-neuroloog Jansen Steur

Array

6 jaar onvoorwaardelijk voor ex-neuroloog Jansen Steur #jansensteur met bevel gevangenneming direct na zitting op 17 december aanstaande
Tegen oud-neuroloog Jansen Steur is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist van 6 jaar, dat is de eis die Jansen Steur vandaag te horen kreeg. Daarnaast eist de officier van Justitie ook een ogenblikkelijk bevel tot gevangenneming. OvJ wil dat Jansen Steur gevangen wordt genomen aan het eind van het proces omdat officier van Justitie van Eykelen vreest dat Jansen Steur zich onttrekt aan uitvoering vonnis. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van het toebrengen van zwaar lichamelijk en psychisch letsel, verduistering, valsheid in geschriften. De Officier van Justitie wil naast de geëiste straf ook dat Jansen Steur zijn slachtoffers schadeloos stelt.

Jansen SteurEr is geen beroepsverbod tegen hem geëist omdat ervan wordt uitgegaan dat hij in Nederland niet meer als arts aan het werk komt. Het OM acht bewezen dat de oud-neuroloog van het Medisch Spectrum Twente in Enschede opzettelijk foute diagnoses heeft gesteld.

De officier van Justitie complimenteerde Letselschadespecialist Yme Drost voor zijn vasthoudendheid. Het is aan vasthoudendheid Yme Drost te danken dat Jansen Steur nu ter verantwoording wordt geroepen.

Eerder vandaag werd het psychologisch rapport over Jansen Steur behandeld. Daaruit bleek dat deskundigen hem verminderd toerekeningsvatbaar achten. Volgens hen heeft Jansen Steur onder meer een overheersende narcistische stoornis en achten zij de kans op herhaling aanwezig. Aanstaande maandag gaat zaak Jansen Steur verder. Dan zal advocaat Frank van Gaal zijn pleidooi houden.De uitspraak wordt in februari verwacht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen