Diagnostisch centrum DiaSana neemt ZKN-Keurmerk in ontvangst!

Array

Op maandag 2 december ontving  Diagnostisch centrum DiaSana officieel het certificaat uit handen van Marijn Lamers, manager kwaliteit en veiligheid bij ZKN.  Onafhankelijke keuringsinstantie KIWA controleerde DiaSana op de zware kwaliteitseisen van het ZKN keurmerk zoals veiligheid, infectiepreventie, toetsing op medisch specialisten, medicatiebeheer en patiëntenvoorlichting. Het ZKN-keurmerk staat garant voor de strengste kwaliteitsnormen en een optimale behandeling. Veel Nederlanders beseffen nog niet dat de meeste specialistische klinieken gewoon verzekerde zorg leveren, zo ook DiaSana.  Ook organisaties zoals zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg eisen het ZKN keurmerk.

diasanaDiasana blinkt uit
Diagnostisch centrum  DiaSana beschikt over diagnostische apparatuur waaronder een digitale röntgenkamer  en drie Philips MRI scanners.  Waarvan de zogenaamde Philips Panorama 1T open MRI  speciaal toegankelijk is voor patiënten die in ziekenhuizen het MRI onderzoek niet kunnen laten uitvoeren door claustrofobie (engtevrees) en/of  ernstig overgewicht. Ouders/begeleiders van patiënten kunnen door het ontwerp van de Philips Panorama Open MRI direct contact houden met  de patiënt.  De MRI apparaten  leveren de hoogste beeldkwaliteit  van  weefsels en structuren van het lichaam zoals botten, spieren, zenuwen en bloedvaten. De patiënten worden naar Diagnostisch centrum  DiaSana doorverwezen door huisartsen en specialisten vanuit  70 ziekenhuizen in heel Nederland. Tevens verzorgt DiaSana de diagnostiek voor de orthopedisch specialisten van  Kliniek ViaSana.

‘Het ZKN keurmerk laat zien dat wij garant staan voor diagnostiek van topkwaliteit, waar patiëntvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan. We hanteren korte wachtlijsten en er kan een onderzoek op maat worden aangeboden.‘ aldus Monique Peters, Manager van Diagnostisch Centrum DiaSana.

Steeds meer patiënten kiezen voor een ZKN keurmerk kliniek

Nederlanders weten klinieken steeds beter te vinden; uit onderzoek blijkt dat ongeveer 10% van de Nederlanders zich inmiddels in een kliniek heeft laten behandelen en dat 17% van de Nederlanders overweegt om dat te doen. Daarbij is het belangrijk dat patiënten letten op het ZKN Keurmerk. Inmiddels hebben meer dan 150 klinieken en diagnostische Centra  in Nederland dit keurmerk. De andere klinieken die gelegen zijn op het terrein in Mill, orthopedische kliniek ViaSana en de plastisch chirurgische kliniek Sanavisie Bodyclinic, behaalde eerder ook al het ZKN keurmerk.

Hoge patiënttevredenheid

Gespecialiseerde klinieken zoals DiaSana zijn over het algemeen goedkoper voor de samenleving (15-20% volgens de Nederlandse Zorgautoriteit), doordat ze de zorg beter kunnen plannen en efficiënter kunnen organiseren. Hierdoor weten mensen ook sneller waar ze aan toe zijn. Daarnaast is door de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht de patiënttevredenheid in klinieken erg hoog, gemiddeld scoren klinieken een 8,5.

ZKN
Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is de brancheorganisatie voor zelfstandige klinieken in Nederland. Zowel klinieken die verzekerde zorg aanbieden (ZBC’s) als klinieken die niet-verzekerde zorg verrichten zijn aangesloten bij ZKN. ZKN waarborgt de kwaliteit van de aangesloten klinieken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen