Diane 35-pil verdwijnt uit basispakket zorgverzekering

De Diane-35 pil wordt vanaf 1 januari 2014 niet meer vergoed door de basisverzekering. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Diane 35-pil was uitzondering

Al een aantal jaar worden anticonceptiepillen niet meer vergoed voor vrouwen van 22 jaar en ouder. Voor de Diane 35-pil werd een uitzondering gemaakt, omdat deze ook werd voorgeschreven tegen ernstige acné en overbeharing. Maar in de praktijk blijkt dat de Diane 35-pil alleen maar als anticonceptiemiddel gebruikt wordt.

‘Goedkope variant goed zelf betaalbaar’

Als patiënten echt deze pil nodig hebben, kunnen ze de goedkope varianten van de Diane 35-pil wel zelf betalen, vindt de minister. Die zijn namelijk niet duur. Ook wordt de pil steeds minder gebruikt. Voornamelijk vanwege berichtgeving dat de pil mogelijk tot de dood van elf vrouwen in Nederland heeft geleid.

Vergoeding anticonceptie vanuit aanvullende verzekering

Om anticonceptiemiddelen volledig vergoed te krijgen, kun je je aanvullend verzekeren. Op de website van Independer vind je een handig vergoedingsoverzicht waarin je per zorgverzekeraar kan zien of en in hoeverre anticonceptie vergoed wordt.

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen