Maastricht UMC+ krijgt tweede PoliTaxi

Array

umc_maastricht

De heer Luuk de Win (geheel rechts),directeur van Rentex Awé, overhandigde de sleutel van de nieuwe Politaxi aan de vijwilligers van UVV die werkzaam zijn in het Maastrichtse ziekenhuis. Namens Maastricht UMC+ waren ook de heer Denis Florack (tweede van links), directeur Facilitair Bedrijf, en de heer Yves Frissen (derde van rechts) aanwezig tijdens de overdracht.

Dienstverleningspartner Rentex Awé uit Elsloo sponsort nieuwe ‘binnen-taxi’ van Maastrichts ziekenhuis
Vanaf dinsdag 10 december zorgt een tweede PoliTaxi bij Maastricht UMC+ ervoor dat bezoekers op een comfortabele manier op hun plek van bestemming kunnen komen binnen het ziekenhuis. Vanwege het 25-jarig samenwerkingsverband met Maastricht UMC+ stelde textielreinigingsbedrijf Rentex Awé, met een hoofdvestiging in Elsloo, 10.000 euro ter beschikking. Met het geld is het nieuwe vervoermiddel aangeschaft en de service uitgebreid.

Sinds de opening van de nieuwe hoofdingang van het Maastricht UMC+ beschikt het ziekenhuis over een zogenoemde PoliTaxi. Deze ‘binnen-taxi’, die wordt bemenst door vrijwilligers van het UVV (Unie Van Vrijwilligers), is een uitkomst voor bezoekers die slecht ter been of snel buiten adem zijn volgens initiatiefnemer Denis Florack, directeur Facilitair Bedrijf van Maastricht UMC+: “Mensen zijn heel dankbaar als ze bijvoorbeeld voor de eerste keer in het ziekenhuis komen en op zoek zijn naar de juiste balie of afdeling. Veel patiënten waarderen ook het sociale contact met de vrijwilligers om even een vriendelijk praatje te maken of hun verhaal kwijt te kunnen. De PoliTaxi is een echte verrijking voor de gastvrijheid en klantvriendelijkheid.” Met het geldbedrag van Rentex Awé is er nu dus een tweede exemplaar bijgekomen.

Gisteren vond de sleuteloverdracht van de nieuwe PoliTaxi plaats. Luuk de Win, directeur van Rentex Awé, droeg de sleutels officieel over aan één van de toekomstige chauffeurs. Onder het motto “Vanzelfsprekend goed geregeld” zijn in het ziekenhuis tevens verschillende ophaalpunten ingericht die eenvoudig te herkennen zijn. Iedere bezoeker van het Maastricht UMC+ kan vanaf nu via het speciale interne nummer van de service gebruik maken. De PoliTaxi rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 16.30 en er zijn geen kosten aan verbonden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen