Quirem Medical wint Biobusiness masterclass award

Life-Sciences-Park-OssAfgelopen maandag heeft Quirem Medical de BioBusiness Masterclass Award gewonnen tijdens de Dutch Life Sciences Conference in Oss. Deze prestigieuze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest belovende start-up die heeft deelgenomen aan de BioBusiness Masterclass. Deze unieke opleiding leidt jonge ondernemers op die innovatieve life sciences producten ontwikkelen.

Quirem Medical is een spin-off van het UMC Utrecht die dit jaar is opgericht. Het bedrijf maakt “radioactieve bolletjes” die worden gebruikt om uitzaaiingen van kanker in de lever te bestrijden. Inmiddels hebben al 31 patienten meegedaan in de klinische studies van het bedrijf. “Hoewel we het eindresultaat van de lopende fase 2 studie nog moeten afwachten zijn de resultaten die we tot nu toe gezien hebben veelbelovend,” zegt CSO Frank Nijsen.

Frank Nijsen van Quirem Medical nam het in finale van de BioBusiness Masterclass op tegen Martijn Wilmer van Incedo Bioscience. Die start-up heeft een niercelmodel ontwikkeld uit een menselijke cellijn, waarmee farmaceutische bedrijven in een vroeg stadium bijwerkingen van medicijnen kunnen opsporen.

De BioBusiness Masterclass is een initiatief van HollandBIO, de belangenvereniging van de Nederlands life sciences industrie. De Masterclass ging in februari 2013 van start met 19 deelnemers die gedurende 9 maanden in teamverband zes businessplannen hebben uitgewerkt. In de laatste module bepaalde een professionele vakjury welke twee businessplannen door mochten naar de finale. Maandag koos de meerderheid van het publiek van de Dutch Life Sciences Conference het bedrijf Quirem Medical tot winnaar. Quirem Medical won een cheque van €10.000,- en een jaar gratis HollandBIO-lidmaatschap. “De award onderstreept dat wij een unieke oplossing in handen hebben om in de toekomst uitzaaiingen in de lever zo effectief mogelijk met minimale bijwerkingen aan te pakken. Daarmee komt mijn droom om kankerpatie?nten een betere behandeling te bieden steeds dichterbij,” aldus Frank Nijsen.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen