Dyslectisch of slechtziend: Superboek.nl laat je lezen met je oren

‘Briefgeheim’, ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, ’De Grijze Jager’… Stuk voor stuk fantastische boeken die geen kind zou mogen missen. Daarom is deze week SUPERBOEK.NL online gegaan, een website speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen doordat zij blind, slechtziend of dyslectisch zijn. De populairste kinderboeken zijn GRATIS te leen. Als gesproken boek of in braille.

Vele kinderen in Nederland kampen met een leesbeperking door slechtziendheid, blindheid of dyslexie
In Nederland zijn er veel kinderen met een leesbeperking door blind- of slechtziendheid of dyslexie. PrintZij hebben vaak moeite met het leestempo op school en zijn minder snel toe aan de boeken die hun klasgenoten lezen. Ook ontstaat er vaak een taalachterstand. Want wie leest, die leert. Met Superboek.nl kunnen kinderen met een leesbeperking wél hetzelfde lezen als hun vriendjes. En ook gewoon wegdromen bij een spannend, grappig of ontroerend verhaal.

Streaming, op daisy-cd of in braille
De nieuwe site Superboek.nl ontsluit een collectie van ruim 9.000 gesproken boeken. Streaming via de site en de gratis app Daisylezer (te downloaden via Itunes). Of te leen op daisy-cd, speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep. Voor de zeer slechtziende kinderen zijn de 2.000 populairste boeken ook in braille beschikbaar.

Gratis voor kinderen met een leesbeperking
De site Superboek.nl heeft een eenvoudige opzet en is helder vormgegeven. Een speels ‘Superboek’ geeft de site een jong en herkenbaar gezicht. En de site kan zichzelf ook voorlezen. Het aanbod is verdeeld in vier leeftijdscategorieën tot en met 15+ en makkelijk vindbaar op onderwerp of titel.

Stichting Aangepast Lezen
Superboek is een initiatief van Stichting Aangepast Lezen en opgezet in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Zij willen het geschreven woord toegankelijk maken voor mensen met een leesbeperking. Literatuur, romans maar ook tijdschriften en kranten zijn beschikbaar via aangepastlezen.nl. Superboek.nl is een nieuw initiatief, speciaal ontwikkeld voor jonge lezers en hun ouders.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen