True behaalt NEN 7510-certificaat

Array

NENNaast ISO 9001 en 27001 nu ook NEN 7510
Sinds deze maand is managed hostingprovider True in het bezit van het NEN 7510:2011-certificaat. Dankzij deze certificering is True in staat om bedrijven binnen de zorgsector te assisteren bij de implementatie van de wettelijk verplichte NEN-norm. Naast NEN 7510 is True tevens ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd.

NEN 7510: waarborging informatie in zorg
True is sinds juli 2012 aangesloten als partner van het steunpunt NEN 7510 en voldoet al jaren aan de hoogste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Omdat True reeds ISO 27001 is gecertificeerd, en op dit vlak veel ervaring heeft met zorgklanten, was het een logische volgende stap om ook het NEN 7510-certificaat te behalen. Rudolf Meijer, Executive Director van True, zegt er het volgende over: “De zorgsector is enorm in beweging en het primaire proces van zorginstellingen is sterk afhankelijk geworden van ICT. Wij kunnen als hosting- en cloudpartner deze instellingen ondersteunen met hoogwaardige informatiebeveiliging en automatisering. Omdat wij voldoen aan de NEN 7510-norm kunnen onze klanten uit de zorgsector deze norm sneller implementeren en hun patiënten garanties geven inzake de veiligheid en zorgvuldigheid waarmee hun gegevens worden verwerkt en uitgewisseld.”

Met de certificering draagt True bij aan het waarborgen van de beschikbaarheid, integratie en vertrouwelijkheid van alle informatie die nodig is om patiënten passende zorg te bieden. Naast het garanderen van de kwaliteitscriteria vereist de NEN 7510-norm dat de informatiebeveiligingsmaatregelen op controleerbare wijze zijn ingericht, zodat kan worden gesproken over adequate informatiebeveiliging.

ISO 9001 en 27001
Al eerder dit jaar is de hercertificering voor ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement afgerond, met als gevolg dat True de komende 3 jaar opnieuw beschikt over het ISO 9001-certificaat. Ook het informatiebeveiligingsmanagement van True was op orde, waardoor de ISO 27001-certificering eveneens is verlengd.

Over True
Managed hostingprovider True is gespecialiseerd in het volledig beschikbaar stellen van applicatie-infrastructuren, met een focus op bedrijfskritische webapplicaties. True neemt daarbij de operationele uitdagingen en bedrijfsdoelen van de opdrachtgever als vertrekpunt en stelt zijn applicatie-infrastructuur daarop samen. Vervolgens wordt deze continu en proactief onderhouden en geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen de opdrachtgevers van True hun diensten eerder lanceren, hun productiviteit verhogen en de continuïteit en prestaties van hun applicaties maximaliseren.

Tot het klantenportfolio van True behoren onder meer VNU, ID&T, Yonego, AFAS Personal, Endemol, Tweakers en Swis. True is gevestigd in Amsterdam en heeft 35 toegewijde specialisten in dienst. True beschikt over ISO-certificaat 9001 voor kwaliteitsmanagement en ISO-27001 voor informatiebeveiliging. Tevens heeft True ISO-14001 opgenomen in het managementsysteem. Voor meer informatie: www.true.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen