Kemerink sportdag voor kinderen met een lichamelijke beperking

Array

kind handicapNa het succes van vorig jaar, organiseert De Vogellanden, centrum voor revalidatie, opnieuw een Sportdag voor kinderen met een lichamelijke beperking van 8 tot en met 18 jaar. Het sportevenement vindt plaats op zaterdag 11 januari 2014 tussen 10.15 en 15.00 uur in De Vogellanden, centrum voor revalidatie, Hyacinthstraat 66a in Zwolle.

Kinderen met een beperking kunnen tijdens het Kemerink sportevent kennis maken met verschillende vormen van aangepast sporten zoals: zitvolleybal, softbal en een triathlon. Volleybalbond NeVoBo, de honkbalvereniging Blue Devils uit Meppel en NTC-Triathlon geven deze clinics.

Ook kunnen kinderen de X-BOX Kinect en een Nintendo uitproberen. De X-BOX Kinect projecteert de beweging van de speler op een tv-scherm. Zo kunnen kinderen visueel sporten en zien wat ze zelf doen. Urban events begeleidt deze computerspellen.

Deelnames is gratis. Deelnemers krijgen een lunch aangeboden en aan het eind van de dag een aandenken.

Kemerink Voet en Beweging, Intersport Zwolle, ProReva en Bosan, maken het evenement mogelijk.

Deelnemen aan het Kemerink Sportevent? Stuur een email naar [email protected] met de volgende gegevens:

·         Naam

·         Leeftijd

·         Wel/niet rolstoelafhankelijk

·         Soort beperking/diagnose

·         Eventueel dieet i.v.m. lunch

Voor vragen en/of meer informatie neemt  u ook contact op via [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen