Overstappen na Sinterklaas echt van start

vijf-voor-twaalf-tijd-klok-2Het zorgseizoen komt dit jaar langzaam op gang. Na het bekendmaken van de premies tot aan sinterklaas, stapten mensen nog slechts incidenteel over. De meeste mensen schuiven traditiegetrouw het kiezen van een zorgverzekering voor zich uit. Sinds afgelopen week stappen echter steeds meer mensen over van zorgverzekeraar. Na sinterklaas is dit percentage gestegen met maar liefst 11,7%.

Er is tot nu toe veel te doen geweest in zorgverzekeringsland. Zo bleken chronisch zieken niet snel over te stappen, uit angst dat ze zouden worden geweigerd bij een andere zorgverzekering. Terwijl dit nog na sudderde, kwamen de berichten over de onduidelijkheid van de natura- en restitutiepolis. Mensen willen namelijk niet graag voor verrassingen komen te staan, zoals bijvoorbeeld niet geholpen kunnen worden in het ziekenhuis bij hun in de buurt.

Dit kunnen oorzaken zijn voor het, tot nu toe, lage aantal overstappers. Dat terwijl er dit jaar juist werd gesuggereerd dat meer mensen zullen overstappen in vergelijking met het voorgaande jaar. Echter, nu sinterklaas is afgelopen zijn de mensen weer begonnen zich te verdiepen in de zorgverzekeringen, wat te zien is aan het hogere aantal afgesloten zorgverzekeringen voor het jaar 2014 in de afgelopen week.

Als u dit jaar nog geen zorgverzekering heeft afgesloten, dan heeft u tot het eind van de maand de tijd om deze af te sluiten. Mocht u echter nog geen idee hebben welke zorgverzekering het beste bij u past dan kunt u gebruik maken van een vergelijkingssite.  Het vergelijken van zorgverzekeringen kan u namelijk op jaarbasis veel geld schelen. Verder wordt ook aangegeven  of een zorgverzekeraar acceptatieplicht heeft, wat belangrijk is voor de chronisch zieken. Daarnaast is het verstandig om altijd de voorwaarden goed te bestuderen, want zoals is gebleken, uit een onderzoek van de consumentenbond, weten klantenservices ook niet alles. Wacht dus niet te lang en vergelijk alle zorgverzekeringen, want voor u het weet is het alweer kerst en heeft u geen tijd meer om te denken aan een zorgverzekering.

Btron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen