En dan kampt een dierbare met psychische problemen of een verslaving…

Array

Hulp in zicht biedt tips, informatie en steun
Nederland kent 2 miljoen geregistreerde verslaafden. Daarnaast zijn er zo’n 550.000 mensen met psychische problemen. De kans dat je via via iemand met zo’n probleem kent, is groot. Maar spreken we over je partner of een dierbare, dan legt dit probleem zonder meer een enorme druk op jou en andere naasten.

Er komt veel op je af op het moment dat je ontdekt dat het niet goed gaat met iemand en je dierbare eventueel wordt opgenomen. Wat kun je en wat moet je doen? Wat mag je niet vergeten en wat is handig om te regelen? En hoe steun je de ander zonder jezelf tekort te doen? Soms weet je niet meer hoe en dit kan een uiterst machteloos gevoel veroorzaken. In het handboek Hulp in zicht! vind je snel antwoord op deze vragen.

hulp in zichtDe focus ligt in dit boek op de verslaafde of geestelijk zieke dierbare, maar daarnaast is er oog voor de hulpverlenende naaste zelf. Waar vind jij de juiste hulp? Hoe ga je om met schuldgevoelens, angsten, boosheid en verdriet? En heel belangrijk, hoe kun jij je dierbare ooit weer vertrouwen? Daarnaast bevat het boek nuttige to-do lijstjes en ervaringsverhalen.

Auteur Marieke Proper heeft een praktijk als relatie- en gezinscounselor waar zij naasten begeleidt van mensen met psychische problemen of een verslaving. Daarnaast is zij counselor in de verslavingszorg en ervaringsdeskundige op het gebied van het onderwerp van dit boek. Verslaving lijkt de laatste tijd steeds bespreekbaarder te worden. Het nieuwe RTL 4 programma ‘Verslaafd’ trekt wekelijks gemiddeld 1,7 miljoen kijkers en is het meest besproken nieuwe programma op Twitter.

Hulp in zicht!
Auteur: Marieke Proper
ISBN: 9789021554938
Prijs: € 22,95
ISBN: 9789021554938
ISBN e-book: 9789021554945 (€ 15,99)

Verschijningsdatum: reeds verschenen

Bron: Kosmos Uitgevers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen