Diëtist vindt koolhydraatbeperkt dieet goed inzetbaar

0
320

Bijna de helft van de Nederlandse diëtisten vindt een koolhydraatbeperkt dieet effectief en goed inzetbaar bij overgewicht en diabetes. En 38% adviseert wel eens een koolhydraatbeperkt dieet. Toch hanteert het overgrote deel in de begeleiding nog steeds het energiebeperkt/vetbeperkte dieet. Dat zijn enkele van de uitkomsten van de grote Nieuws voor diëtisten enquête. In oktober 2013 vulden 1064 lezers van Nieuws voor diëtisten deze in.

In de enquête is nagevraagd wat diëtisten vinden van allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Zo zijn diëtisten heel positief over de opname van 3 uur dieetzorg in het basispakket van de ziektekostenverzekering. Ook zijn ze te spreken over de opkomst van social media, de toegenomen belangstelling van de consument voor lokaal en biologisch voedsel en de opkomst van kritische bewegingen als Foodwatch. koolhydraat beperktVeel diëtisten vinden het jammer dat consumenten zich steeds meer zorgen maken over E-nummers en suiker in de voeding.

Diëtisten scharen zich en masse achter de Schijf van Vijf en de adviezen van het Voedingscentrum (90%). Maar steeds meer diëtisten geven ook andere adviezen. Zo is 38% van de diëtisten gecharmeerd van PuurGezond (www.puurgezond.nl), 10% van oervoeding en 13% van de orthomoleculaire visie op voeding.

Bron: Scriptum communicatie over voeding