Traplift na 1 januari niet meer aftrekbaar

0
249

Het kabinet schaft aftrekposten voor zorggerelateerde woningaanpassingen, zoals een traplift of een verhoogd toilet, per 1 januari 2014 af. Maar deze aanpassingen zijn nog wel aftrekbaar als zij in 2013 besteld en betaald zijn.

Woningbezitters die ná 1 januari een traplift, verhoogd toilet of andere zorggerelateerde woningaanpassing willen realiseren, kunnen nog wel bij hun gemeente aankloppen. Op grond van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) geven gemeenten een vergoeding voor dergelijke aanpassingen.

trapliftGemeenten mogen voor de vergoeding hun eigen normen hanteren. Dat betekent dat de nieuwe regeling in de ene gemeente gunstiger kan uitpakken dan de oude fiscale regeling, maar in de andere gemeente juist ongunstiger.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Vorig artikelBrandwonden Stichting en ALS Liga België winnen Grote Gift 2013
Volgend artikelWebsite en reizigersapp in strijd tegen vervalsingen geneesmiddelen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.