Jansen Steur mag zich nooit meer arts noemen

Array

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Zwolle heeft de oud-neuroloog Jansen Steur feitelijk een beroepsverbod als arts voor het leven opgelegd. Omdat Jansen Steur zich in 2009 zelf al had uitgeschreven uit het zogenaamde BIG-register, legde het tuchtcollege de oud-neuroloog een verbod tot hernieuwde inschrijving in het BIG-register op. Daardoor mag de oud-neuroloog zich nooit meer arts noemen. De tuchtzaak was aangespannen door vier oud-patiënten en de nabestaanden van een vijfde. De 68-jarige Jansen was officieel al geen arts meer, maar mag zich nu ook nooit meer inschrijven.

Dat Jansen zich enkele jaren geleden uitschreef, berustte op een afspraak met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die hij anders tuchtrechtelijk had gekregen . Begin dit jaar werd echter duidelijk dat Jansen wel als arts weer in Duitsland aan de slag was gegaan. Door de uitspraak van de tuchtrechter komt Jansen Steur nu op de Europese zwarte lijst van artsen. Daardoor kan hij ook in andere Europese landen niet meer als arts aan de slag. Jansen Steur werd, na zijn vertrek uit het Enschedese ziekenhuis MST, meerdere malen door journalisten werkend als arts in Duitsland aangetroffen. Volgens letselschade-expert Yme Drost, die de tuchtzaak tegen Jansen Steur namens vijf slachtoffers aanspande, is het ultieme doel van de tuchtzaak bereikt.

Jansen Steur kan nog wel tegen de uitspraak in hoger beroep gaan bij het Centraal Medisch Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag.

Ook is er door de vijf ex-patiënten vanwege de omstreden neuroloog een tuchtzaak aangespannen tegen drie voormalige inspecteurs van de Inspectie van de Gezondheidszorg. De zaak was eind november gepland, maar werd uitgesteld omdat een van de verweerders om medische redenen niet aanwezig kon zijn. De uitgestelde tuchtzaak wordt nu op 18 april volgend jaar behandeld. Op 10 januari 2014 doet het tuchtcollege uitspraak in de tuchtzaak, die door vijf slachtoffers van Jansen Steur is aangespannen tegen drie voormalige bestuurders van het Medisch Spectrum Twente (MST). Deze voormalige bestuurders wordt verweten, dat zij zijn tekortgeschoten in hun toezichthoudende taken ten opzichte van Jansen Steur en dat zij te laat actie hebben ondernomen om slachtoffers van de oud-neuroloog actief op te sporen.

Uitspraken tuchtcollege

De tekst van de uitspraken van het tuchtcollege in de zaken tegen oud-neuroloog Jansen Steur vindt u later op de middag op de site van het medisch tuchtcollege met de nummers: 13-010, 13-011, 13-012, 13-013 en 13-014

Bron: Drost Letselschade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Jansen Steur mag zich nooit meer arts noemen"

  1. Siegfried van Hoek

    Mosterd na de maaktijd… ik ben meer benieuwd naar wat er uit komt betreft het Strafrecht… dat gaat van betekenis zijn over praktijken van georganiseerd medisch oneigenlijk handelen en de tolerantie ervan door toezichthouders en handhavers in de verleden tijd… wat is norm? er is een wet, maar die mag naar willekeur worden toegepast gelijke broeders in crime? Met dank aan prof. mr. Johan Leegemate voor zijn durf in zijn geschriften… ofwel is dit land betreft verwijtbaar medisch handelen onbestuurbaar? Persoonlijk hoop ik dat J_S een boekje opendoet, maar of hij dat aandurft of dat hij er voor kiest het eenzijdig zwarte schaap te spelen…?

Comments are closed.

Recente artikelen