Basic Trust Live in Ede moet de zorgverlening staken

Array
Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gaf de staatssecretaris van VWS op 20 december 2013 een aanwijzing aan Basic Trust Live (BTL), een praktijk voor geestelijk en lichamelijk welzijn.De instelling mag geen nieuwe cliënten meer aannemen. Het huidige cliëntenbestand moet BTL per direct overdragen aan een andere zorgaanbieder.Uit inspectiebezoeken in maart, mei en december jl. bleek dat BTL tekortschiet op verschillende zorginhoudelijke, organisatorische en financiële gebieden. Zo was de deskundigheid van medewerkers, in relatie tot de doelgroep, onvoldoende. Ook ontbrak het aan schriftelijke samenwerkingsafspraken met ketenpartners.Basic Trust LiveWat betreft de organisatie verschafte BTL onjuiste informatie over de Raad van Toezicht aan de inspectie. Tot slot was de besteding van het persoonsgebonden budget niet inzichtelijk voor cliënten.Vanwege de ernst van de bevindingen adviseerde de inspectie de staatssecretaris om BTL een aanwijzing te geven. BTL Live moet binnen een maand aan de aanwijzing voldoen en mag pas weer nieuwe cliënten aannemen als de inspectie heeft geconstateerd dat de organisatie aan de voorwaarden van verantwoorde zorg voldoet. De inspectie toetst de naleving van de aanwijzing toetsen.

Meer informatie

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen