Patiënten verhuisd naar nieuw ziekenhuis in Amersfoort: operatie geslaagd!

0
1665

Nieuw Meander Medisch Centrum in Amersfoort open
De verhuizing van de patiënten naar het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort is afgerond. Op maandag 23 december zijn 141 opgenomen patiënten van Meander Medisch Centrum van de oude Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg 3 in Amersfoort. De verhuizing van de patiënten is voorspoedig verlopen. De eerste patiënt vertrok om 5.00 uur in de ochtend vanaf locatie Lichtenberg, de laatste patiënt arriveerde om 16.00 uur in het nieuwe ziekenhuis.

Per ambulance
“De verhuizing van de patiënten is zonder problemen verlopen. Het was voor de patiënten en voor de medewerkers een intensieve, maar ook een bijzondere dag. We kijken terug op een geslaagde verhuisoperatie”, vertelt Cees Meijers, lid van de Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum. De patiënten zijn per ambulance overgebracht naar de nieuwe locatie. Tijdens de verhuizing stonden  het medisch welzijn, veiligheid en comfort van patiënten voorop. Er zijn 114 patiënten verhuisd vanaf de oude locatie Lichtenberg en 27 patiënten vanaf locatie Elisabeth. In het nieuwe Meander stonden medisch specialisten en verpleegkundigen klaar om de patiënten goed op te vangen en te begeleiden naar hun eenpersoonskamer. Alle patiënten hebben een welkomtasje uit handen van de Raad van Bestuur ontvangen.

Spoedeisende Hulp open
De Spoedeisende Hulp in het nieuwe Meander Medisch Centrum is om 8.00 uur open gegaan. De Spoedeisende Hulp op de oude locatie Lichtenberg is op datzelfde tijdstip gesloten. Ook verloskundige zorg wordt vanaf 8.00 uur vanochtend in het nieuwe ziekenhuis geboden.

Over het nieuwe Meander Medisch Centrum
Drie jaar is er gebouwd aan het moderne topklinische ziekenhuis in Amersfoort. Het ziekenhuis is ontworpen en gebouwd  met het oog op welzijn en welbevinden van de patiënt. Zo worden opgenomen patiënten verpleegd in eenpersoonskamers voorzien van een eigen badkamer en sanitair. Dit geeft veel rust, hygiëne en privacy voor de patiënten. Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 100.000 m2. Het is een groot gebouw, maar door het uiterst functionele ontwerp kunnen patiënten en bezoekers goed hun weg vinden in het ziekenhuis. Het ziekenhuis is ontworpen door architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag. Rondom het ziekenhuis is het Meanderpark aangelegd.

Locaties
De oude Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth worden op termijn gesloopt. De locatie in Baarn blijft gewoon open, evenals de poliklinieken in Nijkerk en Barneveld en prikpunten in de regio.

Over Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Bron: Meander Medisch Centrum

Vorig artikelNiet alle blusdekens blussen olie- en vetbranden
Volgend artikelProefproces over de veiligheid van borstimplantaten tegen de Staat
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.