Gehandicaptenzorg Ipse de Bruggen in gesprek over duurzame inzetbaarheid

Array

congres bijeenkomstBij Ipse de Bruggen in Nieuwveen kwamen op 12 december ruim 75 medewerkers uit alle lagen van de organisatie bijeen om te praten over duurzame inzetbaarheid. Wat hebben medewerkers nodig om met trots en plezier te blijven werken? Wat kunnen de medewerkers zelf doen, en hoe kan de werkgever dit faciliteren?

In deze gesprekken wordt al snel één ding duidelijk: in de zorg staat de cliënt altijd centraal. Goede zorg kan echter alleen geboden worden door tevreden medewerkers die met trots en passie aan het werk gaan. Daarvoor is waardering van cliënten, maar ook waardering van elkaar en aandacht voor jezelf nodig. ‘Je bent de regisseur van je eigen belastbaarheid, zowel fysiek als mentaal’, aldus één van de medewerkers. De deelnemers waren enthousiast over de bijeenkomst waar veel waardevolle ideeën werden uitgewisseld. En het blijft niet alleen bij een gesprek. Ipse de Bruggen gaat de opbrengst uit het gesprek gebruiken om een actieplan op te stellen om samen te werken aan duurzame inzetbaarheid. ‘Deze middag is niet vrijblijvend, we gaan er iets mee doen. Samen, als medewerker en werkgever, gaan we kijken hoe dit aan te pakken,’ aldus manager HRM Bianca Roos.

Pilots
Werkgeversorganisatie AWVN heeft een innovatieve methode ontwikkeld waarin een grote groep medewerkers met elkaar in gesprek gaan over wat nodig is om goed, gezond en gemotiveerd aan het werk te blijven. Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt deze methode in de vorm van een pilot toegepast op het thema duurzame inzetbaarheid. De pilot draaide, naast Ipse de Bruggen, eerder bij supermarktketen Albert Heijn en op 15 januari bij Rouveen Kaasspecialiteiten. Meer informatie over duurzame inzetbaarheid vindt u op www.duurzameinzetbaarheid.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen