Naturapolis en tandarts populairst bij overstapper zorgverzekering

Array

54% van de consumenten die via Independer overstapt naar een andere zorgverzekering kiest in 2014 voor een naturapolis. Daarnaast kiest 9% voor de goedkope selectiefpolis, een naturaverzekering waarbij consumenten maar in een zeer beperkt aantal ziekenhuizen terecht kunnen. Het percentage restitutiepolissen dat via Independer wordt afgesloten, bedraagt 28% en nog eens 8% kiest voor een combinatie van natura en restitutie. Dat blijkt uit een analyse van 87.221 zorgverzekeringen, die via Independer zijn afgesloten in de periode 11 november t/m 23 december 2013. Vorig jaar lagen de cijfers iets anders. Toen kozen de meeste mensen voor een restitutiepolis. De natura selectiefpolis werd toen alleen door Univé Zekur aangeboden en werd geschaard onder de gewone naturapolissen.

independerMeer tandartsverzekeringen, minder andere aanvullende verzekeringen
De aanvullende tandartsverzekering wordt voor 2014 vaker afgesloten dan voor 2013 het geval was. 54% kiest dit jaar voor een tandartsverzekering. Dat was een jaar geleden nog 48%. De gewone aanvullende verzekeringen dalen juist in populariteit. Dit blijkt na een analyse van bijna 2,5 miljoen vergelijkingen voor zorgverzekeringen die de afgelopen 6 weken op de site van Independer zijn gemaakt. Eind 2012 werden in dezelfde periode 2 miljoen vergelijkingen gemaakt.

De afgelopen jaren bleken de trends die Independer zag, na analyse van de miljoenen bezoeken op haar site, steeds een goede voorspeller van de algehele marktbeweging zoals de NZa die ieder voorjaar publiceert. De gesignaleerde verschuivingen zijn gebaseerd op een verandering in de dekkingswensen ten opzichte van 2013. Met name fysiotherapie en medische hulp in het buitenland worden veel minder gevraagd.

Meer vragen, meer overstappers zorgverzekering
Independer ziet de afgelopen dagen 50% groei in het aantal vragen over en oversluiters van zorgverzekeringen. Tot 20 december liep het aantal overstappers nog ongeveer 10% achter, maar die achterstand is vóór Kerstmis volledig ingelopen. De komende dagen zit Independer daarom met 100 experts klaar om de grote groep last minute vergelijkers te helpen.

Bekijk het hele bericht met bijbehorende tabellen op het weblog van Independer.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen