Wouter Bos: ‘Zorgkosten nog lang niet onder controle’

Array
wouter-bos-152x200Wouter Bos zegt jl vrijdag in Het Financieele Dagblad dat de afgelopen periode te rooskleurig is geoordeeld over het beheersen van de kosten van de zorg. Bos is sinds augustus bestuursvoorzitter van het VUmc. “Op zijn best gaat het om een zekere afremming van de stijging”, aldus de voormalige leider van de PvdA.

Als de crisis voorbij is, worden zorgkosten hét politieke thema, voorspelt Bos. “De stijging die resteert, is twee keer zo groot als de groei van het nationaal inkomen. Dat stuit een keer op grenzen.”

Bos pleit ervoor een beloning te laten afhangen van de gezondheid van mensen. In Nijmegen zou hier een experiment mee lopen. Hij benadrukt dat de financiële prikkels in de zorg niet kloppen omdat het zou lonen om mensen te behandelen.

Bron: ANP/NU.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen