Thuisarts.nl iPhone/iPad app gelanceerd

Array

mhealth ipadMet behulp van thuisarts.nl kan het Nederlandse publiek onafhankelijke, ongesponsorde en betrouwbare gezondheidsinformatie raadplegen. Thuisarts.nl behoort met meer dan 2,8 miljoen pageviews per maand tot de grootste gezondheidssites in Nederland. Vanaf nu is thuisarts.nl ook als iPad en iPhone app beschikbaar. De app is een uitbreiding op thuisarts.nl en naast zoeken naar informatie kan het de patiënt ook begeleiden voor, tijdens en na het bezoek aan de huisarts.

Wat kan er precies met de app?
-Zoeken op Thuisarts.nl en de gevonden informatie opslaan in een persoonlijk profiel
-Vóór het consult: klachten en vragen aan de huisarts of praktijkondersteuner noteren ter voorbereiding
-Tijdens het consult: behandelafspraken en medicatie invoeren en zoekopdrachten voor thuisarts.nl toevoegen
-Na het consult: een eventuele vervolgafspraak plannen in de iOS-agenda en medicatieherinnering instellen

De thuisarts.nl app is vanaf nu voor €0,89 te downloaden via https://itunes.apple.com/nl/app/thuisarts.nl/id781417286?mt=8

In 2014 zal er naast deze iPhone/iPad versie een Android versie worden gelanceerd.

Wat is thuisarts.nl?
Thuisarts.nl is dé website voor betrouwbare medische informatie aan het worden.
En hét antwoord op de vele onbetrouwbare of gesponsorde informatie.
Dagelijks bezoeken 35.000 mensen Thuisarts.nl, op zoek naar informatie over klachten, ziekten/aandoeningen, onderzoeken, behandelingen en preventie. 90% van de huisartsen verwijst patiënten regelmatig naar Thuisarts.nl (bron: ledenraadpleging juni 2013). Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Thuisarts ondersteunt de voorlichting vóór, tijdens en na het bezoek aan de huisarts. Mensen herkennen op Thuisarts.nl hun situatie en krijgen antwoord op hun vragen: Wat kan ik zelf doen aan mijn klachten? Wanneer is het nodig om naar de huisarts te gaan? Wat zei de huisarts ook alweer allemaal? Dat gebeurt met tekst (en voorleesfunctie), filmpjes en illustraties. Thuisarts.nl draagt daarmee actief bij aan zelfmanagement van mensen t.a.v. hun gezondheid en verschuiving van de zorg van de 1e naar de 0e lijn.

Steeds meer organisaties in zorg (Orde van Medische Specialisten, RIVM) en welzijn (gemeenten) zoeken samenwerking met Thuisarts.nl. Met sites als apotheek.nl en websites van patiëntenorganisaties werkt Thuisarts.nl al samen en draagt daarmee bij aan een netwerk van onafhankelijke websites.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen