Maria Bekkers wint Nightingale 2013

0
276

Op 6 januari 2013 is voor de zevende keer de Nightingale prijs uitgereikt aan de meest patiëntvriendelijke medewerker van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Maria Bekkers is oncologisch verpleegkundige op de polikliniek Gynaecologie. Zij kreeg de prijs omdat zij zich enorm heeft ingespannen voor de kwaliteitsverbetering en de continuïteit in de zorgketen van de oncologie.  Naast een dinerbon en een mooi bronzen beeldje ontvangt de winnares € 5000 om in te zetten in het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg op haar eigen afdeling.

Op initiatief van de Cliëntenraad looft het Jeroen Bosch Ziekenhuis jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker. December jl. zijn de drie genomineerden voor deze prijs bekend gemaakt. nightingale01In alfabetische volgorde waren dit:

  • Maria Bekkers, oncologieverpleegkundige van de polikliniek Gynaecologie, die met name zich heeft ingespannen voor de verbetering van de logistiek in de zorgketen van de oncologie.
  • Jan van Brenk, radiologisch laborant van de afdeling radiologie; hij is het gezicht van de afdeling en behandelt zijn patiënten met respectvolle en liefdevolle aandacht.
  • Nancy van Nistelrooij, unithoofd van de afdeling Maag-, Darm-, Levergeneeskunde,  een leidinggevende die werkelijk het verschil kan maken.

Topper

Tijdens een ceremonie voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie maakte René Spermon, juryvoorzitter en voorzitter van de Cliëntenraad, de winnares bekend. Spermon: “Maria is een vraagbaak en een luisterend oor voor haar patiënten; zij zorgt dat afspraken goed gepland worden, waardoor onnodige wachttijden voorkomen worden en daarbij weet zij de lijntjes met de diverse artsen  zeer kort te houden.  Zij is laagdrempelig, betrouwbaar en uiterst vriendelijk, kortom… Maria is een Toppertje!” Margreet Langenhuijsen, winnares van vorig jaar, reikte de prijs uit.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis