Panasonic Toughbook lanceert robuuste 7 inch Windows 8.1 Pro tablet

Panasonic Toughbook heeft vandaag de eerste fanless, robuuste 7 inch-tablet met Windows 8.1 Pro en een vierde generatie Intel® CoreTM i5 vProTM processor gelanceerd: de Toughpad FZ-M1. Deze flexibele en krachtige tablet speelt in op de behoefte van mobiele professionals, die actief zijn in logistiek, transport, retail, manufacturing, nutsbedrijven en hulpdiensten. De compacte afmetingen en uitgebreide functionaliteit maken de FZ-M1 tot een prima alternatief voor verouderde, robuuste PDA’s.

De Toughpad FZ-M1 kan zo geconfigureerd worden, dat hij voldoet aan de specifieke wensen van de mobiele gebruiker. De tablet is met een gewicht van 540 gram en een dikte van slechts 18 mm.

FZ-M1_pers01De lichtste en dunste robuuste 7” tablet op de markt. Standaard ondersteunt de FZ-M1 USB 3.0, MicroSD, Headset, DC-In en MicroSIM. Ook 4G/LTE- en GPS-modules kunnen geïntegreerd worden. Bedrijven kunnen de Toughpad FZ-M1 nog verder naar hun hand zetten via de uitbreidingsmodule. Op die module kunnen poorten en lezers aangesloten worden voor Mini-Serial, LAN, NFC, smartcard, 1D/2D-barcodes, UFH RFID en hot-swappable batterijen.

Uitstekende prestaties
Als eerste robuuste tablet ter wereld maakt de Toughpad FZ-M1 gebruik van de vierde generatie Intel Core i5-4302Y vPro-processor. Deze nieuwe processor levert krachtige prestaties bij een zeer laag energieverbruik, waardoor er weinig warmte wordt gegenereerd. Deze fanless tablet draait standaard op Microsoft Windows 8.1 Pro, maar een Windows 7-versie is ook beschikbaar.

De Toughpad FZ-M1 heeft 4GB RAM (uitbreidbaar naar 8GB) en een SSD van 128 GB (optioneel 256GB). Het verstevigde LCD-scherm heeft een WXGA-resolutie (1280×800) en blijft leesbaar in iedere lichtomstandigheid. Zelfs het felste buitenlicht is geen probleem dankzij de speciale antireflectielaag in combinatie met een hoge contrastratio en hoge schermhelderheid (500 Cd/m2). Het capacitieve scherm van de 7 inch-tablet ondersteunt overigens ten finger Multi Touch.

Gemaakt voor mobiliteit
Mobiele professionals zijn vaak op pad of werken op locatie, waardoor ze behoefte hebben aan toestellen die tegen een stootje kunnen. De Toughpad FZ-M1 is bestand tegen een val van 1,5 meter en kan uitstekend tegen water, stof en extreme temperaturen. De tablets zijn IP65 gecertificeerd. De compacte tablet heeft een batterijduur van 8 uur en ondersteunt hot-swap mogelijkheden voor wie behoefte heeft aan nog meer batterij-autonomie.

Bovendien is de FZ-M1 geschikt voor videoconferencing en videodocumentatie via een front en een rear camera. Ook qua connectiviteit scoort de Toughpad FZ-M1 buitengewoon goed. De tablet ondersteunt Bluetooth 4.0, wireless LAN en de optionele Gobi 5000 module voor 4G/LTE. Met de desktop cradle kan de FZ-M1 zelfs gebruikt worden als volwaardig alternatief voor een computer. Er zijn tal van accessoires leverbaar: vehicle docks, multi battery-opladers, draagriemen, draagtassen en een passieve pen.

De Toughpad FZ-M1 combineert het gebruiksgemak van een 7 inch-tablet met de robuuste, professionele prestaties van Panasonic Toughbook. De nieuwe tablet is verkrijgbaar vanaf februari 2014. Een ‘lite-versie’ met een Intel Celeron-processor en Windows 8.1 wordt nog medio dit jaar gelanceerd.

 

Voor meer informatie over Panasonic Toughbook, Toughbook notebooks en Toughpad tablets: www.toughbook.eu.

Bron: Panasonic

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen