Raad van Bestuur Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis krijgt twee nieuwe leden

De raad van bestuur van het Canisius-Wilhemina Ziekenhuis (CWZ) krijgt twee nieuwe leden in de persoon van de heer Gosse van der Veen (55) en de heer Ton Poos (49). De twee vormen samen met bestuursvoorzitter Bart Bemelmans de nieuwe raad van bestuur van het CWZ.

Ervaring
Van der Veen heeft ruime ervaring in diverse (semi-) publieke organisaties. Sinds 2004 vervult hij de functie van Directeur Generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoofdgebouw_CWZ2Daarvoor was hij algemeen directeur-griffier van de staten van Friesland en inspecteur Volkshuisvesting bij het ministerie van VROM voor Friesland, Groningen en Drenthe. Voor Van der Veen is gekozen vanwege zijn bestuurlijke capaciteiten en zijn brede ervaring op het gebied van innovatieve en efficiënte bedrijfsvoering. Van der Veen zal onder andere verantwoordelijk zijn voor de kernportefeuille Bedrijfsvoering.

Poos is al sinds 2012 werkzaam in het CWZ als manager bedrijfsvoering. Voorheen was hij, onder andere, zorggroepmanager in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen, projectleider EPD in Weert en algemeen directeur van Roto Smeets Weert BV. De komende jaren zal de introductie van een elektronisch patiëntendossier (EPD) een belangrijk focusgebied zijn voor het CWZ. Poos gedegen kennis van de organisatie en zijn ervaring op het gebied van reorganisaties en procesverbeteringen, waarbij ICT steeds de rode draad was, maken hem daarom een uitstekende kandidaat voor onder andere de kernportefeuille ICT.

Complementair

Bij de selectie is in belangrijke mate gekeken naar de complementariteit van de leden van de nieuwe raad van bestuur, zowel op het persoonlijke als professionele vlak. De raad van toezicht is ervan overtuigd dat met de huidige samenstelling van de raad van bestuur deze complementariteit in hoge mate aanwezig is.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen