Huisartsenpost en Dienstapotheek gevestigd in Meander Medisch Centrum

0
389

Vanaf dinsdag 7 januari 2014 17.00 uur is Primair huisartsenpost Amersfoort gevestigd in het Centrum voor Spoedzorg in het nieuwe Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Dienstapotheek  Eemland bevindt zich vanaf dan ook in het nieuwe ziekenhuis en is gevestigd in de Meander Apotheek aan het plein de Oranjerie. De huisartsenpost en dienstapotheek op locatie Lichtenberg zijn vanaf 7 januari gesloten.

Met de komst van de huisartsenpost en de dienstapotheek is het Centrum voor Spoedzorg compleet. Huisartsenvereniging Eemland, Primair Huisartsenposten en de Spoedeisende hulp van Meander Medisch Centrum werken samen in het Centrum voor Spoedzorg. De huisartsenpost en dienstapotheek zijn open tijdens avond-, nacht- en weekenduren.
Centrum voor Spoedzorg
Een bezoek aan het Centrum voor Spoedzorg vindt plaats na (telefonisch) overleg met een huisarts of een medisch specialist. Tijdens avond-, nacht- en weekenduren biedt de huisarts de eerste medisch opvang. Als een patiënt opgevangen wordt door de huisartsenpost en toch acuut specialistische zorg nodig heeft, is de zorg van de Spoedeisende hulp zonder onnodige stappen en vertraging direct beschikbaar. Wanneer dit nodig is verwijst de huisarts direct naar de specialist die werkzaam is op de Spoedeisende hulp  binnen het Centrum voor Spoedzorg. De specialist verleent vervolgens de medisch-specialistische zorg die nodig is. Ambulances rijden rechtstreeks naar de Spoedeisende hulp in het Centrum voor Spoedzorg. Het Centrum voor Spoedzorg is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend.

Dienstapotheekhuisartsenpost-200x182
Per 7 januari 17.30 uur werken Dienstapotheek Eemland BV en de Meander apotheek vanuit dezelfde ruimte in het nieuwe ziekenhuis. Deze locatie ligt aan de Oranjerie, dicht bij het Centrum voor Spoedzorg en de huisartsenpost. Beide apotheken blijven hun eigen activiteiten houden. De telefoonnummers blijven ongewijzigd.

 

Heeft u met spoed medische hulp nodig?

•                  Bij een levensbedreigende situatie belt u 112

•                  Neem tijdens kantoortijden 08.00u – 17.00 uur contact op met uw huisarts

•                  Neem buiten kantoortijden contact op met de huisartsenpost Amersfoort:

telefoonnummer 0900 – 33 112 33