Huisartsenpost en Dienstapotheek gevestigd in Meander Medisch Centrum

Vanaf dinsdag 7 januari 2014 17.00 uur is Primair huisartsenpost Amersfoort gevestigd in het Centrum voor Spoedzorg in het nieuwe Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Dienstapotheek  Eemland bevindt zich vanaf dan ook in het nieuwe ziekenhuis en is gevestigd in de Meander Apotheek aan het plein de Oranjerie. De huisartsenpost en dienstapotheek op locatie Lichtenberg zijn vanaf 7 januari gesloten.

Met de komst van de huisartsenpost en de dienstapotheek is het Centrum voor Spoedzorg compleet. Huisartsenvereniging Eemland, Primair Huisartsenposten en de Spoedeisende hulp van Meander Medisch Centrum werken samen in het Centrum voor Spoedzorg. De huisartsenpost en dienstapotheek zijn open tijdens avond-, nacht- en weekenduren.
Centrum voor Spoedzorg
Een bezoek aan het Centrum voor Spoedzorg vindt plaats na (telefonisch) overleg met een huisarts of een medisch specialist. Tijdens avond-, nacht- en weekenduren biedt de huisarts de eerste medisch opvang. Als een patiënt opgevangen wordt door de huisartsenpost en toch acuut specialistische zorg nodig heeft, is de zorg van de Spoedeisende hulp zonder onnodige stappen en vertraging direct beschikbaar. Wanneer dit nodig is verwijst de huisarts direct naar de specialist die werkzaam is op de Spoedeisende hulp  binnen het Centrum voor Spoedzorg. De specialist verleent vervolgens de medisch-specialistische zorg die nodig is. Ambulances rijden rechtstreeks naar de Spoedeisende hulp in het Centrum voor Spoedzorg. Het Centrum voor Spoedzorg is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend.

Dienstapotheekhuisartsenpost-200x182
Per 7 januari 17.30 uur werken Dienstapotheek Eemland BV en de Meander apotheek vanuit dezelfde ruimte in het nieuwe ziekenhuis. Deze locatie ligt aan de Oranjerie, dicht bij het Centrum voor Spoedzorg en de huisartsenpost. Beide apotheken blijven hun eigen activiteiten houden. De telefoonnummers blijven ongewijzigd.

 

Heeft u met spoed medische hulp nodig?

•                  Bij een levensbedreigende situatie belt u 112

•                  Neem tijdens kantoortijden 08.00u – 17.00 uur contact op met uw huisarts

•                  Neem buiten kantoortijden contact op met de huisartsenpost Amersfoort:

telefoonnummer 0900 – 33 112 33

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen