Voorlichtingsbijeenkomst SFG over benauwdheidsklachten bij kinderen

0
392

Benauwdheidsklachten komen bij kinderen relatief vaak voor. Soms zijn deze klachten relatief onschuldig en makkelijk te verhelpen. Deze klachten kunnen ook komen door astma of een allergie. De juiste behandeling is dan nodig. Om ouders over verschillende soorten benauwdheidsklachten te informeren, bespreekt Roel Bolt, kinderarts van het Sint Franciscus Gasthuis, op maandag 13 januari 2014 dit onderwerp.

Kinderlongziekten
Kinderarts Roel Bolt, gespecialiseerd in longziekten bij kinderen, besteedt die avond aandacht aan verschillende soorten kinderlongziekten, zoals astma, piepende of zagende ademhaling en kortademigheid. Hij gaat in op verschillende behandelingen en onderzoeken. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

kinderen-met-astmaThema’s in 2014
Maandelijks organiseren de kinderartsen van het Sint Franciscus Gasthuis een informatiebijeenkomst over een onderwerp dat op de polikliniek Kindergeneeskunde vaker voorkomt. Elke tweede maandag van de maand wordt een ander onderwerp besproken, zoals benauwdheidsklachten, kinderen met hoofdpijn, waarom is uw kind zo klein, zindelijkheid, obstipatie en bedplassen. Meer informatie over de thema’s vindt u via de website www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

Praktische informatie
Ouders, verzorgers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom de avonden bij te wonen vanaf 19.30 uur in het Sint Franciscus Gasthuis. De toegang is gratis en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. De avond is óók voor ouders die al met hun kind onder behandeling zijn bij een kinderarts. Er vindt geen consult plaats bij een kind. Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/kindergeneeskunde.

Bron: SJG