Voorlichtingsbijeenkomst SFG over benauwdheidsklachten bij kinderen

Array

Benauwdheidsklachten komen bij kinderen relatief vaak voor. Soms zijn deze klachten relatief onschuldig en makkelijk te verhelpen. Deze klachten kunnen ook komen door astma of een allergie. De juiste behandeling is dan nodig. Om ouders over verschillende soorten benauwdheidsklachten te informeren, bespreekt Roel Bolt, kinderarts van het Sint Franciscus Gasthuis, op maandag 13 januari 2014 dit onderwerp.

Kinderlongziekten
Kinderarts Roel Bolt, gespecialiseerd in longziekten bij kinderen, besteedt die avond aandacht aan verschillende soorten kinderlongziekten, zoals astma, piepende of zagende ademhaling en kortademigheid. Hij gaat in op verschillende behandelingen en onderzoeken. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

kinderen-met-astmaThema’s in 2014
Maandelijks organiseren de kinderartsen van het Sint Franciscus Gasthuis een informatiebijeenkomst over een onderwerp dat op de polikliniek Kindergeneeskunde vaker voorkomt. Elke tweede maandag van de maand wordt een ander onderwerp besproken, zoals benauwdheidsklachten, kinderen met hoofdpijn, waarom is uw kind zo klein, zindelijkheid, obstipatie en bedplassen. Meer informatie over de thema’s vindt u via de website www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

Praktische informatie
Ouders, verzorgers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom de avonden bij te wonen vanaf 19.30 uur in het Sint Franciscus Gasthuis. De toegang is gratis en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. De avond is óók voor ouders die al met hun kind onder behandeling zijn bij een kinderarts. Er vindt geen consult plaats bij een kind. Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/kindergeneeskunde.

Bron: SJG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen