Wout J. Adema (RA) nieuw lid Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Array

Wout J. Adema (RA) treedt per 1 maart 2014 aan als nieuw lid Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Hij wordt daarmee de opvolger van ir. Frans A.M. Spijkers, die per 1 februari het ziekenhuis zal verlaten.

Wout Adema is momenteel directeur zorginkoop (voor de medisch specialistische zorg en GGZ) bij Achmea. Eerder was hij werkzaam als bestuurder in Ziekenhuis St. Jansdal (Harderwijk). Wout Adema heeft een achtergrond als registeraccountant.Wout AdemaVoorzitter Raad van Bestuur prof. dr. Douwe H. Biesma is blij met de aanstelling van Adema: “Hij is sterk bij de zorg betrokken, een snelle denker en harde werker, die de ziekenhuiswereld van binnenuit kent en die relevante ervaring heeft op het gebied van zorginkoop bij één van de grootste zorgverzekeraars. Daarmee is hij een aanwinst voor de Raad van Bestuur.”

Voorzitter Raad van Toezicht, mr. Boele Staal sluit zich hierbij aan: “Wout Adema is een competente en complete bestuurder, die goed past binnen onze Raad van Bestuur. Hij kan de relevantie van de ontwikkelingen in de zorg goed inschatten en weet deze te vertalen naar ons ziekenhuis.”

Wout Adema noemt zijn overstap naar het St. Antonius een weloverwogen keuze: “Bij Achmea heb ik de afgelopen twee jaar een bijdrage mogen leveren aan belangrijke keuzes in de ziekenhuiszorg waar we in Nederland voor staan. Steeds meer ziekenhuizen krijgen daarmee te maken. Nu wil ik dat weer graag doen in de zorg zelf. Van daaruit werken en bouwen aan de zorg en deze steeds proberen te verbeteren, dat is geweldig interessant en leuk om te doen. En waar kan dat beter dan in een ziekenhuis als het St. Antonius dat in Nederland als goed en innovatief bekend staat.

De komende jaren zullen zeker spannend worden omdat de inkomsten van de ziekenhuizen blijvend onder druk zullen staan. Om toonaangevend te blijven zal de reeds ingeslagen weg van ‘continu verbeteren’ elk jaar opnieuw moeten worden bewandeld. Dat vraagt stuurmanskunst en inzet van alle medewerkers in de organisatie. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij zodat patiënten goede en gastvrije zorg blijven ervaren en het voor medewerkers in de organisatie ‘lekker werken’ blijft.”

Het St. Antonius Ziekenhuis is zeer verheugd met de komst van Wout Adema en wenst hem een mooie en plezierige periode als lid Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis toe.

Bron: St. Antonius Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen