Grote zorgen over afschaf Wtcg en andere maatregelen

Array

brief-schrijvenWoensdag 22 januari is in de Tweede Kamer een belangrijk debat over de Wtcg. In een brief aan de Tweede Kamer hebben Ieder(in), NPCF, LPGGz en Per Saldo hun zorgen geuit over de koopkrachteffecten die de bezuiniging op de Wtcg, compensatie eigen risico en de fiscale aftrek van zorgkosten hebben.

Fragment uit de brief: “Zolang de overheid er niet in slaagt om de samenleving zo in te richten dat iedereen hieraan naar vermogen mee kan doen, zullen mensen met een beperking meerkosten hebben. Een goede compensatie van deze meerkosten voor mensen met een beperking binnen een landelijk kader blijft dan essentieel.”

Behalve aandacht voor de koopkracht van mensen met een beperking, vragen wij in de brief aan de Tweede Kamer ook aandacht voor een zorgvuldig proces en voor het monitoren van de inkomenspositie van mensen met een beperking, zowel van lokaal en landelijk beleid.

> Kijk hier voor de gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer

> Kijk hier voor het bericht op de site van Ieder(in)

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen