De Thuisapotheek (DTA) maakt doorstart

Array

De Thuisapotheek (DTA) maakt met behulp van een nieuwe partner en investeerder een doorstart. De oorspronkelijke aandeelhouders, Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit, gaan samen met Pluripharm Groep uit Alkmaar de activiteiten van DTA hervatten.
In het concept zullen een aantal wijzigingen worden aangebracht, met name als het gaat om de logistieke efficiency. De thuisapotheek wordt direct gekoppeld aan de reeds bestaande, volledig geautomatiseerde, central filling apotheek naast de groothandel van Pluripharm in Alkmaar. thuisapotheekDoor deze automatiseringsslag kunnen de logistieke kosten van DTA omlaag. DTA zal dus verplaatst worden van Rotterdam naar Alkmaar. Daarnaast wordt de kwaliteit van de zorgverlening verder verbeterd door participatie van DTA aan de zorgprogramma’s van Pluriplus, een dochteronderneming van Pluripharm die zich richt op het ontwikkelen van FPZ en op ondersteuning van de zorgcontractering met verzekeraars.

De bestaande directieleden zijn bijzonder blij met de doorstart en het nieuwe partnership. “Wij geloven nog steeds in het concept van DTA. Het is een feit dat er voldoende patie?nten zijn die graag gebruik willen maken van deze vorm van dienstverlening. DTA voorziet dus in een behoefte. Dat zien we ook aan de reacties van klanten nu we tijdelijk niet kunnen leveren. Na anderhalf jaar hard werken hadden we het break even punt bijna bereikt toen er door een verandering in onze declaratiesystematiek een extra krediet nodig was. Onze oude groothandel heeft ons toen in de steek gelaten. De aansluiting van DTA op de centrale apotheek in Alkmaar gaat ons enorm helpen om er snel een winstgevend bedrijf van te maken”. aldus Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit in een reactie.

Pluripharm Groep is een landelijk opererende onderneming die zich richt op de ondersteuning van zelfstandige apotheekhoudenden. Naast de volgesorteerde farmaceutische groothandel bestaat de groep uit Pluripack (central filling en baxtering), Pluriplus (apotheekformule), Phardis en enkele deelnames. Pluripharm groep beschikte nog niet over een eigen internet/ postorderapotheek. Algemeen directeur Jan Dirk Jansen; “Volgens mij zijn wij zo’n beetje de laatste groothandel die tot deze markt toetreedt. Daar was ook wel een goede reden voor. Door de beperkte marges in de farmacie is het uitermate lastig om met deze activiteit winst te maken en dit segment groeit momenteel maar mondjesmaat. Toch zijn wij blij met deze kans. Er is namelijk wel een zekere behoefte aan deze dienstverlening en er is altijd een kans dat zaken in een stroomversnelling komen. Dan is het verstandig deze patie?nten niet naar een concurrent te moeten verwijzen maar zelf te kunnen bedienen.

De uitdaging wordt nu om DTA snel winstgevend te maken en te zoeken naar concepten waarbij ook onze klanten, de lokale openbare apotheken, hun rol als lokale zorgverlener en distributeur zoveel mogelijk kunnen blijven waarmaken. Want daar ligt onze focus. Misschien een centrale apotheek in een netwerk van partners oftewel clicks en bricks. Daarom zijn we ook heel blij dat Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit, twee zeer ervaren praktiserende openbare apothekers, in de directie van DTA blijven zitten”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen