Liefde is eigenlijk een geordend en verstandig recept om te overleven

De bestseller auteur van Houd me vast presenteert op basis van een baanbrekend onderzoek een revolutionair nieuw inzicht in waarom, en hoe we van iemand houden. In haar nieuwe boek Laat me niet los gaat Sue in tegen iedereen die seriële monogamie bepleit als het best passend bij de moderne mens.

Elke dag gaan er relaties kapot en vragen we ons af of mensen wel gemaakt zijn om monogaam te zijn. Laat met niet los presenteert nieuw wetenschappelijk bewijs dat ons vertelt dat de mensen wel degelijk bedoeld zijn om bij elkaar te zijn voor het leven. Dr. Sue Johnson legt uit dat de romantische liefde als een natuurlijke binding is, net als die tussen moeder en kind, en laat ons zien hoe we onze ‘Liefdesgevoelens’ kunnen ontwikkelen – ons vermogen om langdurige relaties aan te gaan. Liefde is helemaal niet onlogisch of willekeurig, maar eigenlijk een geordend en verstandig recept om te overleven.
laatmenietloslaatmenietlosLaat met niet los gaat in op de drie fasen van een relatie en hoe je ze het beste kunt inzetten, de intelligentie van emoties en de logica van de liefde, de fysieke en psychologische voordelen van veilige liefde, en nog veel meer. Laat me niet los zal de manier waarop we over de liefde denken veranderen.

Dr. Sue Johnson is klinisch psycholoog en vooraanstaand deskundige in de relatiewetenschap. Ze ontwikkelde de Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) en schreef het boek Houd me vast bij die methode. EFT heeft in de afgelopen vijftien jaar een revolutie teweeggebracht in relatietherapie: 70 procent van de mensen die EFT-therapie volgen blijft bij elkaar, de overige 30 procent gaat zeer weloverwogen uit elkaar.

Laat me niet los
Auteur: Dr. Sue Johnson
ISBN: 9789021556291
Prijs: € 22,95
Verschijningsdatum: maart 2014
Kosmos Uitgevers

Bron: Kosmos Uitgevers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen