Levensbedreigende xtc-pillen ook in Nederland te koop

Array

De levensbedreigende xtc-pillen die in België zijn aangetroffen, zijn ook in Nederland te koop. Volgens een woordvoerder van het Trimbos-instituut worden de pillen hier al langere tijd verhandeld, en is er de laatste jaren al sprake van een toenemend aantal incidenten met onzuivere en te zware pillen.
De zeer sterk gedoseerde xtc-pillen kunnen dodelijk zijn. Als voorbeeld noemt het Trimbos jonge tieners die weinig ervaring met drugs hebben en vaak ook weinig lichaamsgewicht hebben. Maar elke xtc-gebruiker loopt in principe grote risico’s die levensbedreigend kunnen zijn, zo zegt het Trimbos-instituut. België waarschuwt al vijf varianten van de zware pillen.

De vijf gevaarlijke pillen op een rij:

Volgens de preventie-afdeling van Novadic Kentron wordt al jaren xtc met vervuild of een verhoogd MDMA in Nederland aangetroffen. MDMA is de werkzame stof in xtc. Sinds 2012 was er ook een stijging van de gemiddelde hoeveelheid MDMA. We komen die hooggedosseerde tabletten nu nog steeds tegen”, aldus Danielle van Pareren van Novadic Kentron.
RTL Nieuws

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen