Slokdarmkanker Awareness Week in VUmc

De maand januari staat in het teken van slokdarmkanker. De slokdarmkanker awareness week wordt van 27 januari tot en met 31 januari 2014 gehouden. Met dit initiatief hopen SPKS (stichting voor patiënten met kanker aan het spijsverteringkanaal) en de samenwerkende ziekenhuizen aandacht te geven aan deze ziekte en ondersteuning te kunnen bieden aan patiënten en hun naasten.

Dit is het eerste jaar dat VU medisch centrum deelneemt aan dit initiatief en er zijn verschillende activiteiten georganiseerd:

Informatiestand

Wanneer: 29 januari 2014, 09.00-16.00
Locatie: Hoofdhal van de polikliniek

slokdarmIn de hoofdhal van de polikliniek staat op woensdag 29 januari een informatiestand waarbij de diëtisten uit VUmc informatie geven over voeding en voedingsproblemen bij slokdarmkanker. Verder is er mogelijkheid om gewicht en spierkracht te meten en hierover advies te krijgen. Daarnaast is er een proeverij van producten van Nutricia. Dit is toegankelijk voor iedereen.

Informatie/lotgenoten bijeenkomst

Wanneer: 30 januari, 14.00-17.00

Op donderdag 30 januari is er een informatiebijeenkomst voor patiënten, naasten en belangstellenden. U hoort over de laatste ontwikkelingen op het gebied van slokdarmkanker en er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Tevens kunt u de informatiemarkt bezoeken op het gebied van voeding, conditie en slokdarmchirurgie.

Programma:
14.00 uur ontvangst met koffie en thee
14.30 uur presentatie van dr. D.L. van der Peet en N. de Vries over slokdarmchirurgie
15.00 uur hr. J. Engelen ervaringsdeskundige van de patiëntenvereniging SPKS
15.15 uur pauze
15.45 uur presentatie diëtist over voedingsproblemen na een slokdarm-operatie
16.10 uur presentatie fysiotherapie over bewegen na een slokdarmoperatie
16.30 uur tijd voor vragen
17.00 uur afsluiting

Voor de informatiebijeenkomst van 30 januari is aanmelden noodzakelijk: email: [email protected] of via het patiënteninformatiecentrum, patië[email protected] tel: (020) 444 0700.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen